Svenska
MEDLEMSRECENSION

The Last of Us

Det är över... Jag har klarat The Last of Us. 11 timmar och 26 minuter tog det för mig. Jag är helt stum. Vad är det jag just har varit med om egentligen? Vad gör jag nu? Kan detta vara det bästa spelet som jag någonsin spelat?

Ni andra har nog känt precis samma saker som jag upplever just nu. Naughty Dog har överträffat sig själva. Jag ser inte alls många fel i det här spelet. Nu kan jag med gott samvete säga att Aftonbladets kritiker inte hade rätt. Hur kan man anse detta vara ett överskattat spel? Det är ju helt otroligt!

Storyn, grafiken, karaktärerna... Allt är så himla fantastiskt. Spelet har nog det häftigaste introt som jag någonsin sett. Redan då börjar gåshuden träda fram och det är på gränsen till att tårarna börjar rinna. Här bevisar Naughty Dog att det inte alls är omöjligt att bli så berörd så snabbt in i ett spel.

Joel är en riktig kunggubbe måste jag säga. Jag gillar starkt hela idén att han faktiskt har levt med det faktum att världen inte är densamma som förut och att sedan Ellie träder in i en värld som någon aldrig hade kunnat tänka sig innan. Tänk dig själv att få komma ut ur din egen hemort efter 14 år... Inte fått lära sig att simma, aldrig fått upptäcka kärleken. Ellie är ändå en helt otrolig karaktär. Jag älskar hennes nonchalanta kommentarer, hennes utveckling genom hela spelet och ja... Jag älskar hela henne. Att sedan få axla henne var helt fantastiskt. Både spelmässigt och variationsmässigt.

Grafikmässigt så är det troligen det snyggaste spelet som jag sett på konsol. Tänk hur snyggt det skulle ha varit på PC? Man brukar spara det bästa till sist och jag måste väl säga att juni månad var ganska sent för de sista spelen till generationen. The Last of Us kom sent men oj vilken perfekt avslutning på denna generation.

Så är detta det bästa spelet som jag någonsin spelat? Ni som följt min topp 10 lista vet att jag håller L.A. Noire väldigt kärt om hjärtat då det tog hem plats nummer 1. Well, Cole Phelps får se sig besegrad nu. The Last of Us har knipit plats nummer 1.

Jag känner mig nu som en i mängden efter en lång tid i ensamhet. Jag har äntligen spelat det. Jag har sett. Jag har njutit. Jag kan nu dö lycklig.

Medlemsrecensioner18
Samlat betyg: 8.9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10