Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
MEDLEMSRECENSION

Animal Crossing: New Leaf

Animal Crossing New Leaf - 3DS XL
Äntligen så har jag tid att recensera Animal Crossing New Leaf. Det är mitt mest efterlängtade spel sedan den annonserades 2010. Har det varit värt den långa väntan?

Handling/Spelkänsla
Animal Crossing är den typ av spel som är extremt svårt att beskriva till någon annan. Det ända man vet är att det är hur underbart som helst men det är riktigt svårt att förmedla vad exakt som är så bra med det till någon annan. På papper låter det som en halv dålig klon av The Sims.. Men det är så mycket mer än så!

Man börjar spelet med att man åker tåget in till sin by. Man får snart veta att man är president! Det kommer såklart som en stor överraskning men man spelar bara med och ler.

Spelet dras igång ganska straxt efter det. I början har man inga pengar möbler eller vänner. Men redan första dagen så ändras det ganska snabbt då många hjälper en att förstå hur man använder sig av saker och ting i spelet.

Vad gör man då?
Man samlar på olika föremål som möbler och värdefulla sällsynta saker och ting. Det kan vara allt ifrån guld färgade vattenkannor till olika typer av blommor i olika färger.

Man tjänar pengar genom att sälja möbler,frukt,fiskar,kryp eller genom att göra olika typer av tjänster.

Som borgmästare har du makt att bygga olika projekt till staden som te.x nya broar bänkar och andra saker. Man låser upp nya projekt genom att prata mycket med sina invånare som då och då kommer på nya förslag man kan bygga.

Animal Crossing är ett spel som kräver extremt mycket tid, Jag har spelat i över 250 timmar och jag har knappt bara börjat!

Grafik
Grafiken är strålande vacker! Dem har verkligen jobbat hårt med ljus effekterna som få hela staden att se mer livad ut. Förut var allt mycket mer blankt. Nu lyser gräset man går på och allt bara skiner om det.

Dem har fixat träd som poppar upp från ingenstans som var ett problem i Wild World vilket är riktigt bra! Däremot så tycker jag att spelet kan stundtals se lite för pixligt ut men det har förmodligen att göra med 1 Jag spelar på 3DS XL och 2 3DS är inte en monster maskin rent grafik messigt.

Däremot måste jag säga att spelet är bland det absolut snyggaste jag sätt på 3DS och jag tvivlar att 3DS kan ge ut bättre grafik än det här. Det är iaf det snyggaste Animal Crossing spelet någonsin. Kan däremot inte låta bli att önska att detta också fans till Wii U nu när Animal Crossing appen finns ute...

Kontroll
Kontrollen känns underbar! Önskar dock att man kunde nå alla olika menyerna utan att använda touch. Avskyr touch på 3DS och vill kunna förlita mig på knapparna helt. Men det det är ett litet problem ändå så ingenting att haka upp sig allt för mycket på.

Annars Känns spelet riktigt underbart och det finns absolut inga problem med kontrollen.

Ljud
Ljudet är det bästa i Animal Crossings historia. Top notch och riktigt njutbart. Låtarna som spelas i bakgrunden kan man lyssna på timme efter timme utan att tycka att det känns torrt eller att repeterar för mycket.

Låtarna som DJ K.K och ''vanliga'' K.K spelar är som förväntat fortfarande riktigt härliga. Jag tycker även att dem har förbättrat ljudet på djuren när dem pratar.

Online
Online funktionen är förmodligen ett av de viktigaste i Animal Crossing. Animal Crossing är ett spel som handlar om att kommunicera och det handlar om dina djur i staden men även djur i andras städer och med andra spelar runt om i världen.

Online funktionen har alltid fungerat bra i spelen och det gör det även här. Något som är en stor besvikelse dock är att man inte kan använda voice chat vilket är konstigt eftersom att man kunde använda sig av det på Wii spelet.

Detta skapar stora problem eftersom att man har då bara 1 alternativ och det är att använda touch skärmen som tangentbord. Detta är krångligt och fungerar inte bra i överhuvudtaget tyvärr. Men det största problemet av allt måste nog vara att text bubblorna försvinner FÖR fort! Och man kan inte se vad andra skriver när man är under en laddnings skärm.

Detta skapar förvirring och frustration hos alla spelare.. Riktigt irriterande och för mig är det en självklarhet att text bubblorna ska finnas kvar länge.. Och varför inte ha ett arkiv som gör att man kan gå tillbaka och läsa hela chatten?

Något som är förbättrat dock är att man kan lägga in sina vänner på en best friends lista.. Detta gör så att man kan se när andra är online och bäst av allt.. Man kan även prata med dem när de inte ens är i samma stad. Detta underlättar extremt mycket och är något som jag velat ha LÄNGE! Så tack Nintendo för det! Och konstigt nog kan man få tag på en chatt logg när man skriver så.. Knasigt?

Handling/Spelkänsla: 10/10
Grafik: 10/10
Kontroll: 9/10
Ljud: 10/10
Online: 8/10

Totalt: 10/10
Detta kommer förmodligen bli mitt GOTY.. AC <3 :D

Samlat betyg: 10/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10