Svenska
MEDLEMSRECENSION

Duck Tales Remastered

Jag har aldrig spelat Duck Tales, det var en titel som jag aldrig fick möjlighet att spela när jag var yngre och det är något som jag saknat nu när man är äldre. Saken är den att när jag startade spelet så trodde jag att remaken skulle vara i stil med Age of Empires "remaken" men det visade sig vara helt omgjord grafik och den flashiga starten på spelet börjar med att Farbror Joakims (hädanefter kallad Scrooge) pengabinge blir rånad av Björnligan.

Efter att ha schasat iväg Björnligan så hamnar man i spelets huvudmeny som är inbakat i spelet. Det ger dig möjligheter som att välja bana från Scrooge superdator, titta på saker du har låst upp eller varför inte bada i Scrooge PENGAR (bästa delen i spelet, definitivt)!

Hur som helst, jag kan inte ge några synpunkter på om det är troget originalet men det är en av de två bästa 2D plattformarna som släppts på senare tid. Det är fascinerande hur löjligt kul jag hade. Det är ett klassiskt plattformsspel och det är vad du får. Varenda miljö spelet kastar åt dig är riktigt vackra och med tanke på att du ser dom ett bra tag så är det bra att de är visuellt tilltalande. Något som jag läste i Gamereactors recension var att grafiken kunde vara otydlig och jag märkte faktiskt aldrig av det problemet.

Musiken, åhh musiken den är så fantastisk och skänker så mycket att jag håller på att leta efter soundtracket (som aldrig någonsin lär släppas och det ger mig en tår i ögat). Dialogen är välgjord och jag måste citera Mäki i recensionen "För mig som såg Duck Tales framför allt på TV3 så hör jag den svenska Farbror Joakim i huvudet när jag tänker på Duck Tales, och att äntligen få lyssna på originalet är en liten fest i sig själv. Inte minst eftersom man nu tydligt hör Farbror Joakims skotska ursprung, vilket ger honom en dimension extra."

Spelkontrollen är riktigt bra i PC versionen det är så enkelt det kan bli, piltangenter, z och mellanslag är allt du behöver. Min xboxkontroll vägrade samarbeta med min dator under tiden jag spelade igenom Duck Tales så kan inte uttala mig om dom men spelet har fullt kontrollstöd.

Med alla upplåsningsbara saker kommer en hel del tid för att låsa upp allt så om du är en person som vill ha allt. Då har du kommit rätt. Jag tyckte faktiskt att spelet var smålätt under första timmen, men det ångrade jag att jag tänkte.

Då många delar liknar det Gamereactor skrivit så håller jag däremot inte med på en viktig punkt. Varför ge det en 8/10? Det här är ett 9/10 spel rätt igenom. Det är kärlek till ett varumärke, inte en mjölkning. Spelet är väldesignat, har en helt underbar nivådesign, det håller kvalitet över många spel som släpps för 40 - 50 euro och här kostar det dig 14 euro. För att vara ett så litet pris så överröses vi med material och glädje de timmar spelet håller. Men nu ska jag tillbaka till spelet och njuta lite till.

Grafik: 10/10
Spelbarhet: 9/10
Ljud: 10/10
Hållbarhet: 8/10

+ Det är SÅHÄR man gör en remake!
+ Musiken
+ Priset
+ Grafiken
+ Nivådesignen
+ Kontrollerna

Samlat betyg: 8.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10