Svenska
MEDLEMSRECENSION

Saints Row IV

Jag har nu efter nästan 20 timmar klarat ut Volition's nya sandlådespel, Saints Row IV. Jag var en av dem som tyckte trean var ett riktigt kanonspel. Jag såg fram emot fyran riktigt för att få uppleva ny vriden humor, använda superkrafter och att få återvända till Steelport.

Spelet börjar som ett typiskt Saints Row spel gör. Du är förklädd för att du inte valt kön, kläder och utseende ännu. Dräkten påminde riktigt mycket om Snake Eyes från G.I. Joe tyckte jag. Jag blev full i skratt när jag hoppade på atombomben och I Don't Wanna Miss A Thing med Aerosmith sätts på.

Jag laddar snart efter detta upp min karaktär som jag tidigare hade satt ihop och tar rollen som USA:s president. Skall jag bota cancer eller ska jag utrota all hunger? Cancern ska bort. Vill jag festa eller vill jag inte festa? Nej det vill jag inte. Vill jag slå en idiot eller vill jag slå en idiot? Jag vill slå en idiot. (Typisk Saints Row humor).

Snart har jorden invaderats av aliens och jag befinner mig i någon värld från 60-talet. Jag äter pannkakor i mängder, vandrar runt som i en gammal sitcom serie och allt ser hur harmoniskt ut som helst tills alla invånare börjar bete sig konstigt och snart har jag börjat kötta allihopa som bor där.

Innan jag vet ordet av det så besitter jag nu superkrafter. Att bara hoppa skyhögt och springa snabbt som blixten är hur kul som helst. Uppgraderingssystemet är också det väldigt bra och det är alltid spännande att låsa upp nyare och bättre superkrafter.

Saints Row IV är laddat med riktigt härlig action med många valmöjligheter på vapen eller superkrafter. Humorn är även den helt suverän och jag brast många gånger ut i gapskratt. Handlingen var inte särskilt märkvärdig men den var helt okej. Röstskådespelarna är helt otroliga, Nolan North underhöll mig från början till slut. Eller slut och slut, det är det ju inte ännu för jag har ju massor med sidouppdrag, utmaningar och annat smått och gott att göra.

Grafiken känns väldigt gammal nu och det är tråkigt att det egentligen ser likadant ut som trean gjorde. Ibland känns spelet lite som ett stort DLC faktiskt.

Samlat betyg: 7.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10