Svenska
MEDLEMSRECENSION

Xcom: Enemy Unknown

Det finns väldigt få taktik spel ute till ps3 men Xcom visar vägen hur de ska se ut. Xcom är ett tur baserat strategi spel, du har ett gäng fotsoldater som ska hela tiden bli bättre och vapentechnologin ska utvecklas för att bekämpa utomjordingar som har invaderad vår älskade planet jorden.

Jag börjar med att berätta att grafiken är inte den bästa i spelet men vissa spel kan man göra undantag för att detta är verkligen ett av de spelen som har bra och passande utmaningar kanske inte är svårt som exempel demon souls fast åt det hållet lutar det åt.

Kampanjen innehåller små film snuttar om vad som sker när du har utvecklat klart någon ny technologi, exempel kan vara vapen, utrustning eller andra krigslekasaker. Men baseras mest på att du ska hålla kontakten med alla länder så att de kan skicka pengar till dig och du kan utveckla satteliter så att deras panic risk minskar. Det är för det mesta vad kampanjen går ut på att du hela tiden har koll och kontakt med länderna, jag fann spelet väldigt intressant eftersom man fick den här känslan av att nu har du ett gäng soldater de ska utvecklas och rädda världen. Men det var inte bara därför jag verkligen ville spela igenom spelet var också själva tactik känslan man fick av att kommendera soldater att göra så och så för att undvika skada. Dock så tycker jag att de kunde ha gjort en kampanj för utomjordingar också som ska ta över världen, det hade passat väldigt bra till spelet och kunde gjort det mer hållbart.

Multiplayern var helt okej du väljer vilka gubbar du vill ha med dig när du möter en online spelare det får inte överskrida ett visst antal, men de kunde ha lagt mer tid på det och gjort att man går upp i nivåer för att låsa upp nya vapen åt gubbarna. Men det funkar. Jag ger spelet 8 av 10 eftersom gamplayen och allting fungerar som det ska, det finns vissa video missar när man dödar aliens med raket skott att de flyger ner under spel ytan, fast annars har jag inte stött på några glitchar alls.

Kampanjen var väldigt bra gillade inte film snuttarna riktigt, hade varit bättre med kampanj film. Multiplayern var ändå tillräckligt bra det blir oftast jämna matcher och det är det främst det som är väldigt bra med deras multiplayer.

+Bra lång Kampanj
+Multiplayern går jämnt ut
+Taktisk känsla
+Utmanande

-Film snuttarna i kampanjen
-Alien kampanj
-Multiplayern kunde varit bättre
-enda strategi taktik spelet till ps3...
-Grafik

Ge gärna feedback, så att jag kan skriva bättre recension på nästa spel! tack :)

Samlat betyg: 8.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10