Svenska
MEDLEMSRECENSION

Infamous: Second Son

Sucker Punch brukade göra Sly Cooper spelen men efter det tredje så kände dom sig färdiga med det. Då så skapade dom Infamous (eller inFAMOUS som dom valt att skriva det) som är ett superhjälte spel till PS3, den fick också en uppföljare. Men när Sony skulle visa upp sin nya konsol PS4 så visade dom också upp en massa spel. Ett av dessa spelen var Infamous second son.

I Second son så får vi spela med en ny karaktär i Seattle. Den nya huvudpersonen heter Delsin Rowe och är en ligist som bor med sin indianstam i en förort utanför Seattle. Det visar sig att han är en conduit vilket är en mutant bara att det låter coolare. Delsins förmåga är att han kan absorbera andra conduits krafter och sedan använda dom. Detta viste han inte tidigare då han inte träffat någon med krafter tidigare. Den första kraften som man får är rök, man får senare i spelet två andra krafter och en till precis vid slutet.

Saker händer (utan att spoila) och Delsin och hans bror Reggie åker till Seattle och skapar kalabalik. Under resan så får man lära sig nya attcker och kan uppgradera dom med "shards" som man kan få genom att skjuta ner små drönare som finns utsprida över hela staden.

En annan sak att nämna kan vara karma systemet. Under spelet så får du göra vissa val. Det finns ett som är bra och ett som är dåligt, och såklart är det onda rött och det goda blått. Och det är tydligt av vad som är bra och dåligt, det finns ingen gråzon alls!

Att attackera knarklangare och sparka på deras låda med droger i (say what?!) är bra och att förstöra en demonstration mot conduits är dåligt. Det är väldigt märkligt med ett spel där man gör val som inte är nyanser av grå, vi har ju spel som The Walking dead, mass effect och the witcher där inget val är bra eller dåligt. Jag tycker att det är ganska dåligt och föråldrat. Sen är det också ganska svårt att bytta riktning när man har valt en.

Men Infamous bjuder trots allt på ett par riktigt bra saker som t.ex. bra karaktärer även om vissa är ganska stereotypiska (datornörden som är...en nörd, du vet som i 1000 andra spel och filmer) medans den har andra awesome karaktärer som Fetch. Sen är Delsin och hans bror Reggies dialoger ganska underhållande och känns iblannd som draget ur en sitcom (på gott och ont)

Annars känns gameplayet som är en viktig del i genren mycket bra, animationerna är dock lite off ibland på något märkligt sätt. Det känns som att dom skulle kunna behöva lite mer finputsning.

Men det som är fel med spelet är oftast småsaker och jag har ofta kul när jag spelar Second son, det funkar perfekt som underhållning tills något möjligen bättre spel släpps till konsolen.

Medlemsrecensioner9
Samlat betyg: 6.9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10