Svenska
MEDLEMSRECENSION

Outlast

Skräckspel, en genre jag verkligen älskar, men när sluttexterna rullade på Outlast frågade jag mig om jag verkligen hade spelat ett riktigt skräckspel innan Outlast?

Nåväl, man spelar en Jeppe som är en grävande journalist, som kommer till ett "övergivet" mentalsjukhus (väldigt påhittigt)

Jeppen har typ fått ett anonymt tips som ska följas upp, ohej, in i mentalsjukhuset we go...

Väl inne så är det enda man har som spelare en videokamera som dessutom har mörkerseende som funktion... ja ni förstår själv, kolsvart.... slå igång mörkerseendet.... gå lite "byt kalsong"

Outlast lyckas otroligt väl med att skrämmas och att trycka upp pulsen till max, flera gånger under spelets gång skrek jag högt:(till vem egentligen) JAG VILL INTE MER, SNÄLLA SLUTAAAA!!!

Det är verkligen en härlig känsla av panik som framkallas när man blir jagad eller liknande, det är den andra grejen man har att ta till som spelare, ens ben... sen finns det inget mer, inga vapen, zip zero nada.

Och det är just det som är charmen med Outlast, det är ett relativt simpelt spel som med enkla medel verkligen lyckas, och det håller verkligen hela vägen, från början till slut, det är utan tvekan ett av de bättre spelen som finns att tillgå till Ps4 just nu, har du bara gott om nytvättade underkläder så är det bara att ladda hem med en gång.


Mitt betyg efter denna undermåliga recension blir således 97/100

Samlat betyg: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10