Svenska
MEDLEMSRECENSION

Prince of Persia Classic HD

Spelet är testat på iPad.

Det finns en del spelserier som alla gamers mer eller mindre hört talas om. Prince of Persia är en av dem, vare sig det handlar om Jordan Mechners originaltrilogi eller Ubisofts The Sands of Time-serie.

Vem känner inte igen historien om äventyraren som inom en timme fick kämpa sig igenom palatsets fängelsehålor i det forntida Persien för att ta sig till det högsta tornet, slåss mot landsförrädaren Jaffar och rädda prinsessan?

2007 gjorde Gameloft en lyckad remake av det första spelet till Xbox Live Arcade, PlayStation Network och till "gamla" mobiltelefoner (innan pekskärmseran). Spelet fick namnet Prince of Persia Classic.

2011 var det dags för en iOS-debut. 2012 fick iOS-versionen en HD Remake. Så hur bra är Prince of Persia Classic HD?

"Ett enda stort katastrof" säger jag. Mitt största problem med spelet är de urusla virtuella kontrollerna. Varken klassiskt styrkors eller svepningar fungerar optimalt. Prinsen hoppar antingen för tidigt eller för sent och dör på kuppen. Även om Ubisoft lägger till ett checkpoint system som underlättar mycket, är Prince of Persia Classic HD ospelbart så länge som man inte kan styra prinsen som man vill!

Grafiken är inte något att hurra mycket över, men det är en mindre detalj som kan accepteras. Animationen är snygg, men medan Gamelofts remake är riktig 3D, är detta spel 2.5D med 3D-liknande sprites. Jag har inget emot spel med sprites - tvärtom så jag älskar dem. Men eftersom spelet har titeln "Classic" med beskrivningen "HD" efter sig förväntar jag mig faktiskt mer än så.

Nej. Även om spelet officiellt fick 7/10 av GR, tycker jag att remaken inte är värd mer än 1/10. Spela Classic på de "riktiga" systemen istället eller ännu bättre - spela originalet till MS-DOS, Konamis remake till Super Nintendo eller vad ni vill.

Undvik för allt i världen denna version!


Spelet har 17-års gräns enligt iTunes och kostar 15 SEK.

Samlat betyg: 1/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10