Svenska
MEDLEMSRECENSION

Counter-Strike: Global Offensive

Det här spelet tycker jag är jätte roligt ibland och ibland jätte tråkigt. Jag spelade det mycket förut och det gick bara sämre och sämre och tillslut la jag av! Vi kan säga att jag faktiskt hatade spelet! Men nu har man börjat lira det lite igen och det känns kul att vara tillbaka på den banan igen.

Handlingen i Counter-Strike: Global Offensive
Egentligen är det ingen handling, det är ingen story eller single player. I Global Offensive finns det endast multiplayer (Man kan spela själv mot bottar) Där det vanligaste spelläget är Ranked som dom flesta spelar.

Ranked
I Ranked ställs två lag med fem spelare vardera, Ena laget är terrorister och det andra laget är Counter-terrorists. Lagen brukar förkortas till T (Terrorists) och CT (Counter-terrorists)

Objektiv i Ranked mode

Terroristernas mål är att plantera en bomb någonstans på banan/kartan man spelar på, om man använder mini-map (Liten karta i hörnet) så ser man vart Objektiv A & B ligger. Dessa positioner kan man plantera bomben på som slumpas mellan terroristerna vid starten av en ny runda.

Counter-terroristernas mål är att stoppa terroristerna från att plantera bomben på nån av dom två punkterna (A eller 8)

Om terroristerna planterar bomben är det inte försent, Bomben kommer nämligen ligga och ticka ett tag innan den smäller.
Om terroristerna inte har planterat bomben och counter-terroristerna dödar allihop så vinner counter-terroristerna. Om bomben är planterad och alla terrorister är döda måste man desarmera bomben, sprängs den så vinner terroristerna. Det finns ett annat sätt att vinna också... om terroristerna dödar alla Counter-terroristerna så vinner dom och samma sak gäller om counter-terroristerna dödar alla terroristerna.

Vapentillgångar
I CS:GO finns det ett sortiment av användbara vapen. Det finns automatgevär, prickskytte gevär, pistoler, hagelgevär och k-pistar/smg.

Alla vapen är olika bra i olika situationer...
Prickskyttegevär T.ex är bra för att skjuta på långa distanser, AK-47 och M4or för närstrider som kontors byggnader, K-pistarna är bäst till bakup men kan också vara användbara i närstrid.

Det finns också ett sortiment av utrustning till allt från hjälm och skyddsväst till olika sorters granater.

Terroristerna brukar använda sig av AK-47 medans counter-terroristerna valt M4A4.

Utrustning jag rekommenderar

Jag personligen gillar att använda mig utav AUG, M4 och AK-47 beroende på vilket lag jag är med i.

Equipment systemet ser ut så här ungefär.

Primary: AK-47
Secondary: Desert Eagle
Knife: M9 Bayonet Slaughter
Grenade Frag, Flash, Smoke.
C4 (Endast om man är terrorist och har bomben)

Ranked är till för folk som vill möta varandra och spela utan att nån lämnar spelet helt plötsligt. Man kan göra det, men det resulterar i bestraffning. Då får man en så kallad Cooldown som gör att man inte kan spela på ranked. Beroende på hur ofta du lämnar en ranked match innan den är slut bestämmer hur lång tid du ska få vänta innan du kan spela igen, har du tur får du bara 30 minuters avstängning. Har du en riktig otur och verkligen vill spela CS:GO ranked så kan du få upp till mer än en vecka.

CS:GO är inte som CoD eller BF

I CS:GO kan du inte använda dig av aim down sight som man kan i dom flesta FPS shooter spel, här måste du förlita på och lära känna ditt crosshair.

Vet inte riktigt vad mer det finns att berätta... Har precis börjat lira det igen.
Men jag ger spelet en åtta på grund av cooldown systemet och att man ibland lessnar på spelet

Samlat betyg: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10