Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
MEDLEMSRECENSION

Starcraft

Starcraft är det bästa strategispelet jag har spelat. Trots att det är ganska gammalt så är det inget strategispel som har lyckats bli bättre. Det som gör spelet så bra är variationen, flerspelarläget och kampanjerna. Dom resurser som finns är mineraler och gas. Dessutom finns det en maxpopulation på 200. I spelet finns det bara tre lag. Variationen mellan lagen är tillräckligt stor för att man ska kunna hitta olika strategier med alla lag. Dom lagen som finns att välja mellan är zerg (aliens), terran (människor) och protoss (rymdvarelser).

Zerg börjar med larver som blir enheter istället för att man köper enheterna. Zerg är det laget som jag tycker är svårast att spela med eftersom deras arbetare försvinner när dom bygger byggnader och larverna är inte obegränsade utan kommer fram ibland. Det som är bra med zerg är att dom har väldigt bra närkampsenheter och två olika torn vilket gör att man kan bestämma sig för om man vill köpa alla byggnader som krävs för båda torn eller spara Mineraler och bara köpa en typ eller inga torn. Om man kan spelar riktigt bra med zerg kan man bli riktigt farlig.

Terran är det lag som jag tycker är lättast att spela med eftersom deras barrack har marinsoldater som första enhet. Marinsoldaterna kan skjuta både flygande och marksoldater. Andra saker som är bra med terran är att det är väldigt lätt att bygga ett bra försvar. Dom har visserligen bara torn som skjuter flygande enheter men dom har bunkrar som man kan sätta in soldater i. Deras pansarvagnar är också väldigt bra om man har köpt en uppgradering. Dom kan skjuta väldigt långt och gör mycket skada. Deras robotar är också bra eftersom dom gör hyfsat med skada och skjuter både flygande marksoldater och flygande trupper. Det som är dåligt med terran är att deras pansarvagnar är väldigt lätta att förstöra.

Protoss behöver inte bygga ha arbetare som bygger deras byggnader. Dom behöver bara ha en arbetare som sätter ut en blå klump som bygger upp byggnaderna. Dom har även bra torn. Deras torn skjuter både marktrupper och flygande trupper. Dom har bra flygande trupper. Dom flygande trupperna som jag gillar mest är dom stora flygplanen som har små flygplan i sig. Det dåliga är att dom flygplanen tar evigheter att bygga. På vissa banor kan man ha väldigt bra försvar med tornen om man vet hur man ska göra.

Varje lag har en egen kampanj som man kan spela igenom. Kampanjerna börjar med att man bara ska bygga några byggnader men när man har klarat några av banorna får man motstånd som duger gott och väl även för den proffsigaste spelaren. Det går även att välja att spela ett vanligt spel där man väljer hur många spelare det ska vara och vilket lag man vill spela som. Sen börjar man från grunden och bygger upp en bas för att döda fienderna. Detta kan man spela i lag med andra om man vill. Du kan även spela över Internet. När man spelare över Internet så kan man få tag i banor som andra spelare har skapat själva. Det kan vara olika utseenden och olika mycket resurser på banorna. Det kan också vara olika uppdrag som t.ex. på marine defence ska man bygga upp ett försvar för att döda alla zergs enheter som kommer mot en. Dom attackerar aldrig men om en av dom når andra sidan av banan har man förlorat.

Grafiken är väldigt bra om man jämför med andra spel som släpptes samtidigt. Trots att spelet är ganska gammalt så är grafiken fortfarande hyfsad. Ljudet är också väldigt bra även om det inte är så bra att det får toppbetyg. Spelets hållbarhet är väldigt lång för dom som gillar strategispel. Om du har missat detta spel så är det på tiden att du testar det om du gillar strategispel för detta är verkligen bäst, ja mycket bättre än Blizzards andra strategispel Warcraft 3.

Samlat betyg: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10