Svenska
MEDLEMSRECENSION

Mirror's Edge

Skrivet av: jaghobi   2014-12-23

I Steam rean hittar man alltid något man alltid velat ha. Jag minns blott när jag var ca 13 år, Mirror's Edge hade just släppts och ett demo fanns att ladda ner från PSN. För mig var det demot bland det allra bästa som fanns, den var så omtyckt att jag kunde spela om den enda banan som utlovades ett par dussin gånger.

6 år senare, finns den tillgänglig för dryga 20-lappen på Steam. Det var då en självklarhet att köpa den för att lira igenom resten av spelet, som jag borde ha gjort när jag övergick från min Barbiefas till att stirra på storebrorsan när han spelade på PS3an.

Det var som en liten nostalgitripp. Nu när jag kollar tillbaka minns jag inte vad jag tyckte om så jävla mycket. Om jag minns korrekt så bestod demot av en prolog och första kapitlet som hette ''Flight''.
Det känns bra när man får ett fint flyt i spelandet, framförallt att det ser så förvånansvärt bra ut. Men någonstans redan vid tredje kapitlet känner man hur enformig banorna blir. Det blir långtråkigt, men man tvingas ta sig igenom banorna på grund av den urusla autosave-mekaniken. Du kan alltså inte ragequita ditt spel i checkpointen du är vid, utan nästa gång du vill spela måste du börja om från kapitlets början. Vid flera tillfällen kände jag att det hade varit roligare att spika mitt huvud, stuka tån på en vass bordskant eller få en cooldown på CS:GO i 14 dagar.

Sedan kastas det även in poliser, de enklare, de medelmåttigt svåra, och de fullständigt omöjliga. Att få ett grepp om de SWAT-liknande polisernas vapen är fullt ut, 110%, omöjligt. Kan erkänna att en stor del av banorna blev omöjliga för mig allt eftersom jag inte trodde på att man kunde plocka upp vapen. Var även dyngsur när jag insåg, 8 kapitel in, att man kunde göra det. Då återstod det endast det sista kapitlet, som gick som en smort.

Utöver mitt korta temperament, så känner jag direkt i efterhand att väldigt mycket av storyn bleknar under spelets gång. Jag minns definitivt inte var jag var på väg eller varför för den delen, utan blev allt för koncentrerad i att dra igenom banan så snyggt som möjligt. Det fanns så mycket potential till att lägga lika mycket vikt i storyn, för just nu är allt bara en enda röra. Jag upplever mest en ''aha'' känsla i slutet och meningen med att ha spelat igenom spelet blir oklart.

Detta är ett gott tidsfördriv, framförallt något för dig om du gillar (älskar) att skrika och hata ditt liv varje minut.
Jag hoppas Mirror's Edge 2 bjuder på så mycket mer, för den 13 åriga flickan skriker inombords.
Hade hellre köpt två cheeseburgare för pengarna.

Medlemsrecensioner63
Samlat betyg: 8.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10