Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
MEDLEMSRECENSION

Resident Evil: Revelations 2

Skrivet av: Sebbeza   2015-05-18

Jag var väldigt tveksam över om jag skulle köpa detta först då jag tyckte det såg ut att inte bli något vidare bra, men efter ett par något överraskande betyg så kunde jag inte hålla Resident Evil fanet inom mig i styr, så det blev ett köp trots allt.

Ett stort steg i rätt riktning.

Resident Evil Revelations 2 återgår någorlunda till seriens rötter, man får utforska sina omgivningar lite mer, hitta nycklar till pussel och tänka lite mer innan du skjuter. Trots detta känns det fortfarande en aning för snabb gameplay, fienderna är snabba och är lätta att döda, vilket tar ifrån dem deras hot till spelaren vilket på sitt sätt leder till att de inte blir läskiga alls. Spelet försöker att skapa atmosfär men lyckas inte alls lika bra som de första spelen, men huvudsaken är att de försöker. Men hur banorna är upplagda, dagböckerna/anteckningarnas återkomst samt den något nerskruvade tempot är ett stort kliv i rätt riktning.

Inte läskigt.

Fienderna medför inget hot eller obehag för spelaren. Inte Alls. Fiendernas modeller är så groteskt fula och klumpiga så att de känns mindre farliga än vad de borde kännas. Atmosfären och ljuden försöker hela tiden få dig känna obehag men lyckas väldigt sällan. Till och med de jumpscares utvecklarna försöker sig på funkar knappt. Nej Revelations 2 är inget för dem som letar efter att få byxorna bortskrämda.

Kontrollen.

Den kontroll du har över de diverse karaktärerna i spelet funkar hyfsat bra. Bra flyt på karaktärernas gång och animationer. Man kan undvika attacker, byta mellan karaktär och stridssystemet funkar bra, även fast jag hade förväntat mig lite mer "pang" med alla vapen.

Innehåll.

Resident Evil Revelations 2 innehåller 4 episoder, som är lite över 2 timmar långa var, vilket kändes lagom för min egen del. Varje episode innehåller ett uppdrag med Barry och ett med Claire, när du väl klarat av dessa episoder låses två nya gamemodes upp för varje episod som ökar återspelningsvärdet, det finns även massa collectibles och medaljer att samla på sig under kampanjläget.

Raid mode

Sen har vi raid mode, vilket jag hittills tycker är helt genialiskt. Ett bonus gamemode som låter en levla upp en karaktär, utrusta den med vapen och spela igenom en rad med missions. Ett koncept, som jag själv känner, funkar allra bäst till portabla enheter. Raid mode må verka förbaskat skoj utav det jag har kört hittills, men det är nog inget som kommer före mina andra spelbehov när jag väl slänger mig i soffan och är sugen på att spela något. Men raid mode kommer definitivt vara något som kommer underhålla när spelet väl släpps till PS Vita, för min egna del iallafall. Raid mode är inget annat än ett riktigt bra sätt att förlänga de speltimmar man vill lägga ner på det.


Storyn överraskade

Vill inte avslöja så mycket, men handlingen är riktigt bra. Det är mycket trevligt att återigen få se Barry som en ledande roll och det bjöds både på ett par ordentliga twists här och där.

För att summera...

Ett hyfsat bra spel, jag förväntade mig mindre faktiskt. Trots spelets många brister så är dess gameplay underhållande och storyn överaskande bra. Det finns mycket innehåll och hyfsad återspelningsvärde, för 210 riksdaler är detta spel mycket värt pengarna.

Samlat betyg: 5.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10