Svenska
MEDLEMSRECENSION

Champions Online

Hur kan det komma sig att flera medelmåttiga spel - är de jag gillar mest?

De har ofta riktigt bra bitar. Första gången jag såg Champions Online räckte inte min datorkraft till. Sedan dess har jag gjort tusentals (bokstavligt!) olika karaktärer.

Karaktärseditorn är fantastisk, liksom alla förflyttnings-sätt. Du kan ändra din storlek från pytteliten till gigantisk. Dessutom finns en uppsjö olika kostymer och färger att ta på sig. Du kan välja varelser som djur, insekter, eller varför inte en rymdvarelse? När du döpt din karaktär kan du också hitta på en story, om din hjälte/ skurk.

Du har också ett tjugotal olika varianter på krafter; från eld och is till skjutvapen och mentala förmågor. Har du ett abonnemang (ca 120 kr/mån) kan du även blanda krafterna från de olika setten. Det går att ha ett serie-liknande utseende eller det vanliga.

Spelet i sig då? Tja, kontrollen funkar så länge det gäller att transportera sig via något av de cirka tjugo alternativen. Fler går givetvis att köpa till, liksom specialdräkter och annat.
Men target-systemet kan vara segt, för att vara snäll. Antingen så låser det inte i tid - eller så går det inte att släppa sin 'target' när det behövs. Uppdragen blir ganska snart enformiga.
Gå till en kontakt. Få reda på nästa plats. Gå dit och däng ett antal dummingar eller ibland en boss. Eskortera något pucko. Upprepa. Visst, det går att köra i lag och göra räder mot starkare motståndare. Men det blir inte mycket roligare.

De första timmarna kommer man antagligen göra kloner av sina favorithjältar/ skurkar.
Men nöjet består i att hitta på nya kombinationer av kläder och nya historier.

Totalt: 6/10 Hade det inte varit för de enformiga uppdragen och den ibland bristande kontrollen hade det varit fantastiskt. Skapa sin egen superhjälte, liksom!
Nu blir det "bara" ett hyggligt, men oerhört beroende-framkallande spel. Det räcker långt för min del.

<bild>Såhär olika kan de bli.

Samlat betyg: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10