LIVE
HQ
logo hd live | Harold Halibut
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      MEDLEMSRECENSION

      Colin McRae Rally 04

      Dags igen att dra på sig raceroverallen och turnera världen runt. Det är två spel som konkurrerar om bästa rallyspelet: Colin McRae Rae Rally 04 och... Dirt 2.

      PC-versionen testad.

      Men... kanske du invänder. Hyllade jag inte nyss Rallisport Challenge 2?
      Var är det då? Rallisport Challenge 2 har ett antal sätt att framföra en rallybil, bl.a. rallycross och backtävlingar, utöver vanliga rallyn. Men det är inget man återkommer till, när man låst upp alla extrabilar.

      Ah, Colin McRae 04. Det var det första Colinspelet jag skaffade och har kört både CMR 2, 3, 2005 och Dirt 1-2-3 sedan dess. Nyligen skaffade jag det för tredje eller fjärde gången. Den här gången ska det väl kunna bli "sista"? (Alltså att jag behåller det).

      Det innehåller "bara" rally. Åtta länder med sex banor i varje, samt Superspecialsträckor som extrabana på hälften av dem. Bilarna är stora och kontrollen är helt suverän. Publiken ser lite kartongaktig ut, men de tjoar ibland och egentligen hinner man inte titta på dem, utan man har fullt sjå att hinna med i svängarna, för att vara vitsig.

      Mellan banorna har man en begränsad tid att spendera på reparationer, så det gäller att välja noga. Ibland får man även chansen att vinna en ny del som ger fördel inför nästa rally. Först tror man att karriären är klar på en pisskvart - eller åtminstone några dagar. Sedan upptäcker man att det inte var riktigt så enkelt. Det finns nämligen bonusbilar som lockar om du vinner 2WD, 4WD på både Normal och Advanced samt Grupp B. Jag vill ju så gärna ha Audi S1 Quattron i mitt garage.

      Som om inte det räckte finns möjligheten att skapa sina egna rallyn, dvs blanda 1-6 banor från alla man låst upp hittills. Det gör också att man vill låsa upp alla banor för att kunna sätta in dem i egna rallyn. Jag har även hittat på egna utmaningar som att "aldrig släppa gasen" med en Citroen 2CV, eller slå min egen tid med en Ford Escort som har hundra hk mindre än WRCbilarna och enbart bakhjulsdrift.

      Grafiken är bra för att vara över tio år gammal. Ljudbiten är fantastisk där alla bilar låter olika och man hör hur underlaget rasslar mot plåten.
      Finns det då något som är dåligt?

      Ja, tyvärr finns asfaltrallyn i Spanien (Spain). Gas-tvärnit-gas-tvärnit blir ingen höjdarupplevelse. T.o.m. på Japans plaskvåta vägar går det att sladda sig genom kurvorna, men inte i Spanien.

      Slutsats: Colin McRae Rally 04 håller väldigt länge. Det är spelet jag återkommer till om och om igen. Så Nej, Dirt 2 är inte bästa rallyspelet. Det är Colin McRae Rally 04 - som har snöbanor och möjligheten att man kan skapa egna rallyn! (samt bonusbilar som faktiskt är roliga att köra).

      Totalt: 9/10

      (X)Sara och jag har tillbringat en hel del tid tillsammans...!

      Samlat betyg: 9/10
      1
      2
      3
      4
      5
      6
      7
      8
      9
      10