Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
MEDLEMSRECENSION

Lego Star Wars

Lego Star Wars The Videogame återberättar den historia vi hittar i filmerna Star Wars episode I, II och III om än i en förkortad version.

När du först börjar spela får du starta i en restaurang. Detta är en typ av freeroom där du kan röra dig fritt samt köpa fusk, nya karaktärer och tips. Härifrån väljer du också vilken bana och episode du vill spela.

Varje episode är uppbyggd av ett antal banor. Episode I och III har 6 banor medans II endast har 5.
Överlag gör detta spelet ganska kort eftersom det inte tar allt för lång tid att spela igenom varje bana. Varje bana är uppbyggd på samma sätt, du ska ta dig fram genom den klassiska Star Wars-historien samtidigt som du samlar legobitar och något som ser ut som "behållare". Legobitarna kan du spendera i affären i restaurangen och genom att samla 10/10 behållare från varje bana kan du låsa upp små minifordon som parkeras utanför restaurangen i ditt freeroom.

Det finns omkring 30 spelbara karaktärer, de olika typerna av karaktärer har egna specifika förmågor och ofta behöver man använda en särskild karaktär för ta sig förbi ett hinder. Karaktärerna förvärvas i slutet av varje avklarad bana eller kan köpas i freeroom.

Under de första banorna jag spelade tyckte jag att det var ganska kul, och det ger en viss tillfredsställelse när spelet i slutet av varje bana räknar ihop hur många legobitar och behållare du lyckats samla. Men när jag kommit en bit in i spelet började allting kännas väldigt enformigt och den tillfredsställande känslan började avta. Tyvärr så ger banuppbyggnaden inte några större variationer i spelandet och det hela blir ganska tråkigt.

Det som jag mest retar mig på när jag spelar är att de karaktärer som följer efter dig under varje bana verkar vara hjärndöda och saknar helt förmågan att fatta beslut. Även om det står ett antal fiender och skjuter på dig börjar inte dina följeslagare slåss innan du gör det, och om du slutar strida fortsätter följeslagarna att följa ditt exempel. I längden blir det för mig fruktansvärt irriterande.

Något som jag finner underhållande under spelandets gång är att utvecklarna valt att inte ha med några dialoger i spelet. Istället kommunicerar legofigurerna med varandra genom att ge ifrån sig ljud, vifta med armarna eller peka på olika saker. I många fall tycker jag det ser ganska komiskt ut och kan definitivt locka fram skratt.

Dock får spelet ett stort plus i kanten för sitt Co-Op. En kompis kan när som helst hoppa in i spelet genom att ansluta sin handkontroll utan att man behöver gå tillbaka till huvudmenyn. Om man ska spela Lego Star Wars The Videogame anser jag att det är i Co-Op man ska göra det för att få ut så mycket glädje som möjligt av spelet.

Samlat betyg: 6.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10