Svenska
MEDLEMSRECENSION

Resident Evil 4 (2004)

Skrivet av: Pharaoh   2016-09-12

Jag har alltid hört att Resident Evil 4 ska vara ett av dom vassaste spelen i serien men jag kände aldrig riktigt att suget fanns när spelet släpptes. Förhandstitten imponerade aldrig och jag kände inte att den nya tonen och atmosfären tilltalade mig. Jag var nära att köpa spelet när det släpptes till PS2 men höll tillbaka och efter det försvann spelet bortom mitt intresse. På senare år började dock mitt intresse för Resident Evil Serien att glöda igen och jag spelade igenom Resident Evil HD och Resident Evil 0 tidigare iår när dom blev tillgängliga på PS4. Även 5an som släpptes tidigare under sommaren fick sig en ny omgång, det blev bara 6an som uteblev då jag anser att spelet är för kasst för att spelas igen.

Åter till Resident Evil 4! Efter att suttit och spelet igenom spelets kamanj och extra materialet Spoiler:Adas Assignment, Separate Ways och Mercernaries så måste jag fråga mig själv vad fan jag tänkte när jag inte har plockat upp spelet tidigare! Spelet är rakt igenom ett mästerverk och jag märker tydligt hur spelet lagt grunden för både 5an och 6an men ingen av dom når upp till 4ans briljans! Man kan väl säga att jag iallafall sparade det bästa till sist men det tröstar inte tillräckligt efter att ha missat ett sånt dunderlir under nästan 12 år.

Röstskådespeleriet och karaktärerna ger mer liv till ett Resident Evil spel än vad något annat i serien har lyckats med. Bosstriderna känns väl igenomtänkta och det är väldigt roligt att klura ut hur man på bästa sätt ska tillintetgöra fienden! Storyn är rakt igenom intressant och viljan att fortsätta ta reda på vad den ondsinta planen är en stark drivkraft. Det är bokstavligen svinsvårt att lägga ifrån sig spelkontrollen när man försöker avsluta spelet då man bara vill ha mer! Efter ha spelat Resident Evil 4 i ca 30-40 timmar har jag kommit till slutsatsen att belöna spelet med en 10a. Helt klart ett panglir som borde finns med i SAOL's ordbok i beskrivningen till ordet mästerverk! (kan vara euforin som talar nu)

Om ni tyckte att recensionen var för lång så kan ni googla på en potatis. Ni som inte har spelat spelet bör omgående ta tag i situationen och göra er själva en tjänst! Ha det gott, Puss!!

Medlemsrecensioner54
Samlat betyg: 9.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10