Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
MEDLEMSRECENSION

Empire Earth II

Ett bra och lite annorlunda RTS. Påminner mycket om en kombination av Age of Empires och Civilization. Till skillnad från AoE kontrollerar du nu territorium och forskar dig fram till nya åldrar. Man måste utvidga sig hela tiden för att kunna få fram fler units. Du använder universitet och tempel för att forska fram ny teknologi så du kan gå till nästa tidsepok. Fyll dem med arbetare eller präster och de blir genast mer effektiva.
Du kan endast ha ett visst antal av varje byggnadstyp (förutom militärbyggnader) i varje territorie, vilket är mycket av tjusningen då du hela tiden måste tänka på att expandera. Roligare blir det när man spelar mot andra online och samtidigt ställer in så att territorierna är fördelade med olika mängder av resurserna. Det blir en kamp för att själv få dominera de territorium som har mest olja och uranium osv.. Diplomatin gör att du kan göra dig vän med den spelare som har mer av en resurs just du behöver, så du kan antingen handla, eller fråga efter tillåtelse att själv få gå in med dina arbetare och gräva efter resurser på dennes mark. Men kom ihåg att den tillfrågade spelaren också bestämmer hur mycket % du ska betala av hens resurser i gengäld. Kul som bara den.

Plus/minus:
+Territoriekontroll, många units - stora armér, många olika epoker, många olika spellägen.
- Kan blir lite rörigt. Framtidsepoken är ganska trist. Tråkig musik.

Samlat betyg: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10