Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
MEDLEMSRECENSION

Star Wars Battlefront II

Skrivet av: JottePD   2017-12-13

Star Wars Battlefront II är ett bra spel. Det är kanske att uttrycka det något simplistiskt, men överlag skulle jag säga att det är där jag vill landa. Spelet är inte makalöst eller banbrytande och verkligen inte fritt ifrån brister och problem.
För den som gjorde sig bekväm med föregångaren till SWBII kan spelet kännas stundom förvirrande, stundom frustrerande, stundom bekant. Spelet är överlag egentligen samma spel i stora drag som föregångaren, men många nyckelelement har förändrats och många delar har fått en bekväm stream-line känsla.
Dice har uppenbarligen lärt sig ett och annat ifrån Battlefield 1 och sannolikt begripit vad människor gillar. Även om Battlefield 1 var ett spel som såg väldigt mycket ut och fungerade som tidigare spel, så verkar det vara vid Battlefield 1 som detta uppmärksammades och anpassades för att fungera även för Battlefront II.
Vi ser denna gång fasta arketyper med specifika syften och funktioner (med en viss möjlighet till anpassning och egen utformning). Det är dessutom inte längre ett kvickt race mellan alla spelare om att plocka hero-pickups eller andra power-ups. Vi kan åter igen fokusera på att spela spelet. Däremot uppmärksammar vi sannolikt ganska fort att många har uppgraderat sina arketyper med Star-cards och bättre vapen. "Hur gör man det?" var min första tanke som nybliven SWBII spelare.
Igenom att köpa Crates, vad annars? Här skulle jag vilja slå en hammare för spel-logik och tydlig ludologisk riktning. Många förvirrades säkert av ett system där vi förväntar oss att köpa dessa lådor fyllda med slumpmässiga kort, som sedan kan placeras på de arketyper, hjältar, fordon och annat gott för att göra dessa mer spelbara.
Bakläxa. Förvirring och slump är två ord som inte bör vara en del av ett spel som är så stort och ifrån ett företag som EA. Ser vi inte alla fram emot ett stort spel ifrån EA som inte har problem med servrar och buggar det första halvåret efter release? Kanske det vore vara den största bakläxan här.

Samlat betyg: 6.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10