Svenska
MEDLEMSRECENSION

Little Big Planet 2

Skrivet av: JottePD   2018-01-03

Mer av det goda och mer av det vackra och kreativa. Men är det verkligen det vi vill ha?
LBP2 är helt klart lika vackert och kreativt som sin föregångare. Denna gång introduceras en hel rad nya karaktärer att lära känna och en hel uppsjö av nya verktyg för att förverkliga en spelares alla drömmar. Konceptet är det samma som föregångaren, men berättandet har fått ett betydligt större fokus än tidigare.
Banor som publicerats med de verktyg som tillhandahölls i föregångaren kan fortfarande kommas åt av LBP2 spelare, dock icke vice versa. Detta har gjort att de tillgängliga världarna för LBP2 spelare är oerhört många och variationen kan bli mycket stor.
De många verktygen som tillhandahålls ger förstås spelare många fler möjligheter och alla de tidigare verktygen och materialen som du låst upp i det tidigare spelet finns tillgängliga återigen. Det kan tyckas vara endast en förbättring på det tidigare spelet och vore därför erhålla snäppet bättre betyg än föregångaren. Varför inte?
Spelet skiljer sig, trotts de många förbättringarna, kanske för lite ifrån föregångaren och de många tekniska lösningarna som tillhandahålls spelaren tenderar att överväldiga. Det är inte längre lika enkelt att lära sig av andras produktioner och det behöver inte alltid vara en god sak med fler möjligheter. För dig som anser att "more is more" kan även detta spel möjligen anses vara 10/10. Jag är (och var när det begav sig) dock inte lika övertygad. Charmen i enkelheten och känslan av att spelet var en faktiskt lek, med en docka, i en fantasivärld är har blivit något dimmig och jag håller inte LBP2 lika högt som sin föregångare av det skälet.

Samlat betyg: 9.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10