Svenska
MEDLEMSRECENSION

Call of Cthulhu

Skrivet av: AG Jati   2018-12-14

Följ med på en snurrig och bisarr resa som startades av en oskyldig bläckfisk

Det är verkligen inte högsäsong för skräck och rysare i spelkulturen. Men man kan lugnt säga att vi får mer ros istället för ris som varit i fallet med skräckspelen. Man skulle kalla det hela för en förändring där utvecklare efter utvecklare tar sin tid och lanserar välskapta rysarlir. Marknaden i dagsläget är särskilt stort för den psykologiska skräcken. Särskilt sådant som är fullproppat med atmosfär och sådan som, lite klyschigt sagt, gör skräcken mer levande. Nu på menyn har vi ett ännu rätt så välpolerat spel om världens mest hetaste gud, smexiga Cthulhu.

Jag kan bara börja med att säga att det var en snilleblixt att köra med speldesign där man mestadels måste förlita på sin överlevnad. Även om det är långt ifrån ett originellt ett originellt sätt så välkomnar jag med öppna armar lir med ledtrådsletande och en och en annan pusselbit. Upplevelsen byggs upp något ytterligare med ett ypperligt röstskådspelandet som lätt kan jämföras med ett annat trevligt bygge vid namn Vampyr. Precis som i liknande spel har vi den genialiska Sanity-mätaren som verkligen sätter tonen under spelets gång och på så sätt gör verket ännu mer läskigare och bisarrt.

I överlag är jag väldigt nöjd i det jag fått ut av Call of Cthulhu. Sen så ser jag även positivt på framtiden för övriga titlar inom samma sorts genre. Det vi sett från året är bara början och i framtiden så får säkerligen ett tjog med väldigt välskapade titlar. Go Cthulhu!


The Sound of Cthulhu
https://www.youtube.com/watch?v=qJgH7khPBDY

Fanart: InksplatterArt
https://twitter.com/InksplatterA

Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10