Svenska
MEDLEMSRECENSION

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

Skrivet av: Blomman   2019-09-12

Jag vaknar upp, och kommer på att jag försovit mig. I min gröna tunika springer jag till smeden, för att påbörja mitt äventyr.
Jag har spelat nästan alla Zelda-spel. Och jag måste ändå säga, att detta är det bästa av dem. A link to the past gjorde så att jag satt fast framför TV:n i två dagar, tills jag klarade av det första gången. Och andra gången. Och tredje gången. Ocarina of time däremot, köpte jag till Wii för några år sedan och blev milt besviken. Kanske den sämsta grafiken sen originalet, kontrollen var långt ifrån bra, men storyn gjorde så jag klarade av spelet. Att spela tennis med ganon är kanske inte den bästa idéen till en bossfight, men det fick jag åter uppleva med A link between worlds. Jag fick uppleva Zelda som det ska vara. Jag fick uppleva ett mästerverk.

Till er som inte prövat det, handlar det om nästan samma sak som alla andra Zelda-spel. Du ska få mästarsvärdet, du ska samla på tavlor, du ska besegra ganon. Eller yuga, som han heter nu. Men hallå hallå,
SPOILER ALERT
Hilda är skurken (;
SPOILER ovanför

Detta kanske var en väldigt udda recension, men kortfattat är spelet det bästa sen ALTTP. Wind waker och twilight princess är också väldigt bra, likaså skyward sword, men den klassiska känslan av 2D/3D top down grafik gör att detta spel är det bästa enligt mig.

Samlat betyg: 9.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10