Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
MEDLEMSRECENSION

Gears 5

Skrivet av: fille49   2019-11-24

Oj asså wow vad annorlunda detta är, typ som att ha installerat golvärme inför vintern.

Gears 5 intro öppnar upp sig till en värld av möjligheter ett open world utav omöjliga möjligheter. Ett sammansvetsan vitrinskåp har vid här men det står helt tomt, var har innehållet tagit vägen? Vi har aldrig skådat detta vitrinskåp såhär stort men det har aldrig varit såhär tomt. Nästan lika tomt som tågstationen i skövde på julafton vid kl 15.


Utöver att kugghjul 5 har bytt namn har de även switchat fokus och är nu en looter shooter i open world med hjälp av gameplay skjuter man sig nu fram med vapen i en open world. Asså en riktigt open world. En del nya tajmingar och karaktärer inträffar folk blir skalliga och en del dör. Gameplay är helt nytt det är nu helt open world och man gör quest o grejer, genialiskt när Creative Assembly Staff Project Finder Member som jag intervjuade sa

"Gears 5 is now a game"

Och det är det vetkligen ett spel där man själv får utforska i en öppen värld. Till gameplay i den öppna världen är det ju massa elektroniska vapen och man fajtas med Lotus blommor och Samurai monster och en del dinosaurier. Ett cover shooter för flera år sedan är nu helt open world med massiv amplikturer likt en spansk salsa sås.

Storyn fortsätter sesn den senaste delen där man fick veta att vi måste döda mer monster. Ju längre man spelar desto mer intressant blir det och man återbesöker häftiga områden det är mörkt och ljust och sen tar allt slut, det blir open world. Karaktärerna är detsamma och Kajt och Will Smith samt Jonny Drago är igång men de är aldrig sams och bråkar hela tiden, här får vi ett vackert triangeldrama om vem som får ligga med kait först, ett nice litet mini game som tillför och för storyn vidare frammåt i detta open world spel.

Musiken är en pampig pumpa fullt med energi och glada gubbar. Här stutsar man fram genom blodbad av riffs och noter även ljuden på vapnerna kan stängas av. Karaktärernas dialog kan även bytas ut mot Metallicas senaste album om man inte orkar lyssna på vad dom säger.

Att spela detta spel är lite som vaniljsås är för Alan Wake, man förstår verkligen inte tanken med att tillföra detta spektakel för att få fram en öppnare känsla utan känslan. Man blir liksom fast i en mardröm och det ända som för en framåt är vännen man spelar med och då kunde man lika fan spelat Sven Co-op.


Till Slutsats har vi ett gears 5 som erbjuder komiska miljöer och fantastiskt dåliga karaktärsgrafiker och ett ospännande ostsåsigt äventyr som det känns som man går i lera och inte kommer någon vart förens spelet är slut då får vi story och jävlar vad bra den sista 10 minuterna va och ett litet fint brev skrivet av kait.

"Min vänn jag valde att du skulle dö, jag vet du blev arg även fast med tanke fick du en häftig känsla, jag vet inte om du någonsin förlåter mitt val men en sak ska du veta nu slipper du denna skit."

Samlat betyg: 1/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10