Svenska
MEDLEMSRECENSION

Tales of Berseria

Skrivet av: Voomy   2020-07-25

Jag har befunnit mig i en ganska lång svacka då jag inte haft motivation att ta tag i något seriöst spel. En dag upptäckte jag Tales of Berseria på PSN för 99kr, jag hade tittat lite på spelet innan och tänkt att jag kanske skulle testa det någon gång men det har aldrig blivit av.

Nu gav jag mig på det och shit vilken resa det har varit. Spelet greppade tag i mig på en gång, det tar inte länge innan handligen tar fart och sen slutar den aldrig, det är full fart hela vägen till slutet utan några som helst transportsträckor eller knepiga sidouppdrag. Ändå är äventyret 40 timmar långt så det är otroligt mycket story.
Just där är den stora styrkan också, storyn är fantastisk och detsamma gäller karaktärerna. Det var längesen jag kände så starkt för karaktärerna i ett spel, finns hur mycket dialog som helst och det är ofta välskriva dialoger med bra röstskådespelare (jag spelade med engelskt tal, går att välja japanska).

Striderna är väl egentligen svagheten i spelet, tycker inte dom är särskilt bra och ofta är dom väldigt röriga, blir oftast bara button-mash. Storyn och karaktärerna är dock på en så extremt hög nivå att jag förlåter alla svagheter, det här spelet kom från ingenstans och seglade direkt väldigt högt upp på min lista över bästa spelen någonsin.

Samlat betyg: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10