Svenska
MEDLEMSRECENSION

Amnesia: Rebirth

Skrivet av: voffen1   2020-10-26

Amnesia: Rebirth går i samma anda likt Amnesia: A Dark Decent i det att du trivs inte i mörkret. Du får inte stanna i mörkret. Du tar skada av att befinna dig i mörkret. Spelet utspelar sig därför i huvudsak i ett enda stort mörker.

Med en enkel premiss om att du överlever en flygkrasch med minnesluckor är det ditt uppdrag att ta reda på vad som hänt. Genom spelets gång matas man sakta med mer information om vem spelets Tasi Trianon verkligen är samt hur hon hamnat i den situationen hon befinner sig i.

Under spelets gång blir man snart varse att allt inte riktigt är frid och fröjd och att människor som överlevt kraschen hittas mystiskt döda.

Amnesia:Rebirth blandar mycket med det övernaturliga utan att för den skull kännas överdrivet. Pusselelementen är lagom svåra och för storyn fram bra. Vissa miljöer känns dock inte riktigt roliga vilket drar ner betyget något.

Det är överlag imponerande att Frictional Games har hållit ett sådant här bra track record med sina spel som Dark Decent och deras senaste spel SOMA. Rebirth tillhör absolut den skaran att det är värt att spela.

Spelets bästa betyg är nog att när jag klarade av spelet så startade jag direkt Amnesia Dark Decent igen då man fortfarande inte var mätt på spelets universum.

Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10