Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
MEDLEMSRECENSION

Age of Wonders

Jag talar om Steam versionen här.

Jag är ärligt talat inte mycket för strategi spel, denna typ av turbaserade där det är din tur, sen andra spelares tur eller datorn. I alla fall i stridssystemet fungerar så här, utanför strider så kan alla spela samtidigt.
Men det är något med Age of Wonders, detta gamla strategi spel som får mig att älska det. Ljudet, miljöerna, hela systemet som är enkelt och inte tar lång tid att lära sig men ändå är tillfredställande. Så många olika factions att slåss som eller emot, så många kartor, en hyffsat intressant historia. Spelet är komplicerat än vad man först kan tro också.
Spelet har också mycket att lära den som spelar för första gången, speciellt om man spelar mot de döda, Undead, för dem har lite speciella saker som man måste lära sig.

Spelet är ändå förvånansvärt snyggt för att vara så gammalt också, från karaktärernas design på bilder till hur dem ser ut när de går runt på kartan till magin som man kan använda.
Finns mycket att göra, mycket att hitta och utforska i spelet. Man kan också spela med kompisar men jag är osäker på hur bra det går om man inte sitter vid samma dator, det finns TCP/IP men har inte testat det tyvärr.

Spelet är i slutändan det bästa Age of Wonders spelet i serien vill jag säga efter att ha spelat Age of Wonders Dark Magic, 3 och Planetfall. De andra spelen i serien är inte nödvändigtvis dåliga men denna är den bästa enligt mig.

Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10