Svenska
MEDLEMSRECENSION

Gran Turismo 4

Gran turismo4

The driving of your life
The real driving simulator

Gran turismo4 är det femte spelet I serien
När GT4 blev försenat blev jag (ett extremt stort GT fan) mycket, mycket besviken. Kazunori Yamauchi(producenten bakom GT) sa i en presskonferens att det blev försenat för dom hade problem med grafiken i online-läget.
Tillslut släptes spelet i Sverige,
Men till min stora förvåning utan online-läget. Producenten sa att det blev för långa laddningstider i online-läget för att den kraftiga grafiken tog för mycket kraft så därför skippade han det. Detta anser jag inte var så bra för han kunde en då sänka grafiken på online-läget!?
kanske tyckte han att för många kommer att klaga på det vem vet...
Spelet börjar med en alldeles förträffligt intro film(som jag har tittat på många gånger)
Sedan börjar man sitt GT-liv precis som i de andra fyra spelen med en budget på 10000cr(cr är GTs valuta/pengar som mot svarar euro ungefär i värde)
Man har inte råd med någon bra ny bil så det blir en begagnad Japansk sportbil istället, en tidigt producerad, Toyota(mot min fasa) Supra twin turbo(men det var det vettigaste köpet jag kunde hitta så det fick bli den ändå)
Efter att ha bytt olja, fälgar och spoiler var det bara att börja...
Men som vanligt var jag bara tvungen att köra "Time trail"-mot klockan för att se vad bilen gick för. Den bilen var inte så farligt klen jämfört med de bilar man blir tvungen att köra senare i spelet.
Jag tävlade ännu inte, utan jag ville se hur svår körskolan var (som man ändå måste klara för att komma någon vart i spelet). Första körkortet och det finns fem olika körkort att klara av. Och alla har sin egen svårighetsgrad där det bara blir svårare efter varje klarat körkort, var mycket enklare än vad jag trodde. Efter att man klarat varje körkort får man en bil som pris utöver körkortet.
Efter att ha kommit en bit in i spelet blev min första vettiga nya bil, Nissan 350Z Roadster, (som jag tillslut bara råkade att trimma sönder ). Usch så bra den gick! Synd bara att jag vid slutet råkade trimma sönder den lite.
Nog om vad jag gjorde i början av GT. Nu över till klagomål och plus...
En sak som är dåligt med spelet är att vad man än kör för bil vill dom ständigt understyra hela tiden, och det är i princip helt omöjligt att få ett normalt släpp i bakvagnen med någon av alla 700 bilarna som finns i spelet, sålänge man inte ställer om instälningarna vilken man gör väldigt enklet, så är det problemet löst:)
för övrigt så är det en bra körkänsla i spelet. En annan dålig sak är däcken, dom skriker bara man svänger i en fart på 20km/h (Tro mig jag har prövat, till och med vissa bilar skriker däcken vid 15km/h) .Och ändå så skriker inte däcken på min idiottrimmade Honda S2000 när man ska dra iväg från stilla stående vilket jag tycker är lite underligt, för tex. min Dodge Viper SRT-10 som jag har trimmat till 980hk slutar inte däcken att skrika förens sent i fyrans växel när man gasar fullt från stilla stående(den går riktigt illa när man trimmat den så mycket som såhär och det roliga med det är ändå att man kan trimma besten ännu mer!).
Ljudet på mer än hälften av bilarna låter riktigt illa men inte allt för farligt och den nog nästan mest irriterande saken jag tycker är att det är dåliga grafiken på fälgarna, när det ändå är en så grymt bra grafik på allt annat det är till och med bättre grafik än på vad Xbox360 har fått ur sin konsol, och ändå så kan dom inte ha bra grafik på nåt sånt som fälgar!?
Som sagt så är nog grafiken det allra bästa med spelet men jag själv tycker fortfarande att det bästa med GT-spel är att man aldrig kan sluta spela dom, jag kan fort farande sitta och spela det nu mer legendariska Gran turismo. Och jag kan bara inte sluta att pressa min idiot trimmade S2000 genom Laguna Seca(i GT4) när jag försöker att slå mitt varv rekord åter igen, timme efter timme kan jag sitta och bara köra mot klockan...
När man kört min S2000 några varv genom Laguna Seca så är det alltid så grymt när man sätter sig i sin Audi R8
(Lemans bil) och man bara trampar gasen i botten och blir alldeles till sig av den extrema kraften (cirka 1100hk) och det extrema chassit.
Bilen som jag har suttit och åkt riktigt långa lopp i.
Det är riktigt synd att man inte kan köra mot 5 andra proffesionella förare i något ganska enkelt kanske tex. Ett en timmars lopp för det skulle vara riktigt kul och utmanande för det är ju inte alltför roligt att bara köra mot bottar, hela tiden även om det kanske ändå räcker för mig.
Detta är nog det bästa bilspel som finns helt enkelt!


+ett spel jag inte kan sluta köra, bästa grafiken som nånsin gjorts till bilspel i PS2, trevligt med 700 olika bilar, bra kör känsla, bra med inte allt för svår kör skola och jag tycker det är det bästa bilspelet som finns.

-dålig grafik på fälgarna

Samlat betyg: 9.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10