Svenska
MEDLEMSRECENSION

Shadow of the Colossus (2005)

Shadow of the Colossus
"En spelupplevelse som inte liknar något annat", har många kort sagt om spelet och jag håller helt med. Detta spel är fantastiskt!

Spelet börjar med att man får se en film, där killen man spelar i spelet, sakta rider fram till ett heligt gigantiskt tempel, som är övergivet. Hans flickvän har blivit avrättad och hon betyder allt för killen, så han kommer därför till templet för att ge henne liv igen,. Men för att kunna lura de döda, behöver denna kille ha död på 16 helt olika monster, så kallade kolosser.
Du startar helt enkelt med att rida till de olika monstren, med hjälp av ditt magiska svärd som killen stulit. Svärdet visar dig den rätta vägen till monstren.
Själv tycker jag det är lite elakt att bara gå fram till monstren och hugga ned dem, för nästan alla lever fridfullt på ön, spelet utspelar sig på.
När du hittar monstret ska du först komma på ett sätt att komma åt dess svaga punkt, eller hur du ska kunna komma upp på monstret, för att sedan kunna sticka ditt svärd rakt i hans svaga punkt, så att det dör.
Inget monster är det andra likt. De minsta monstren är ungefär dubbelt så stora som ett lejon och det största är ungefär 300 meter långt. Vissa monster flyger, andra går, krälar och simmar. Det är en väldigt bra variation mellan monstren, och hur du ska komma åt dess svaga punkt.
Naturen är underbar, men det bästa med naturen i spelet är vattnet. Det är bara så extremt bra gjort tycker jag. Man får även en slags känsla av att det är helt magiskt. Kort sagt; spelet är helt underbart. Det är så underbart att man nästan bara skulle kunna se hela spelet som en film.
Den enda svagheten spelet har är kameran, som det tar ett tag att vänja sig vid, men sedan går det bra.
Killens häst är väldigt lik en häst i rörelser och allt, men i början kan den vara svårt att styra.
Detta är helt klart det bästa äventyrsspel jag har spelat. Jag rekommenderar detta spel till alla! Till och med jag, som nästan bara gillar bilspel, älskar detta spel.
Självklart maximalt poäng i betyg.


+
Det är helt underbart. Spela det så vet du vad jag menar.

-
I början är det lite svårt att hantera kameran och att styra hästen, men sedan går det bra.

Medlemsrecensioner19
Samlat betyg: 9.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10