Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
MEDLEMSRECENSION

Half-Life

Spelet som fick mig att tjata på morsan att köpa en ny dator. Det året var 2002, ungefär 4 år efter att spelet hade släppts. Men det spelar ingen roll. Nu, snart 10 år Half-Life släpptes imponerar det fortfarande, till och med mer än dem senaste spelen som släpps till Xbox 360.

Du startar som den omedvetna forskaren Gordon Freeman som jobbar på forskringscentret Black Mesa Research Facility, en dag då allt rent ut sagt går åt helvete. Inget funkar som det ska, speciellt inte när Gordon skall göra hans jobb. Helt enkelt, allt går åt helvete. Det teleporteras in en massa ohygeniska monster, som gärna njuter av lågupplöst människokött. Också står vi där och slaktar monster igen. Ja, och sedan möter man... Äh, jag ska väl inte förstöra en överraskning?

Grafiken är enastående, för den tiden alltså. Om man skall jämföra med dagens så är det kattskit, tekniken alltså. Designen är allt annat än kattskit. Ljudet känns som... 2002. Riktigt bra ljud alltså med tanke på att spelet är släppt 1998. Vapnerna är också riktigt jädra underhållande, ett utdrag ur arsenalen är följande:

Crossbow - Ett gigantiskt armborst som tar ner nästan alla fiender.

Glock - Standardpistolen som verkar ge mer hälsa till fienden ju mer man skjuter.

Spas 12 - Den jättemaffiga ultrasuperduper hagelbrakaren som blåser av krabban från varenda en av muterad människa!

Inte många minus man hittar här, förutom kanske att det känns som att fienden har liiite för mycket kroppspansar, och att man inte kan starta ett enskilt kapitel när man vill. Och buggar med.

Enda anledningen till att det inte blir 10 i betyg är att jag inte gillar multiplayerläget speciellt mycket, med tanke på att det krävs 50+ skott med MP5.

Men ändå, spelet är underbart, och jag har turen att äga ett orginalexemplar med jättefint färggrant omslag. För er andra dödliga, starta upp Steam och köp skiten för 10 dollar, ca 70 spänn. Och just det, source-versionen är värdelös. Men är ni komplett grafikkåta, köp Half-Life 2 och vänta på modifikationen Black Mesa Source som är Half-Life omgjord i Source-motorn.

Medlemsrecensioner7
Samlat betyg: 8.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10