Svenska
MEDLEMSRECENSION

Vampire the Masquerade: Bloodlines

Skrivet av: Joonz   2008-03-26

Detta spel rekomenderas om man, som jag, kan man se igenom buggarna, som trots allt är många och tyvärr ganska så påtagliga.
Det har dock släppts ett antal fan producerade patchar då original utvecklar studion Troika Games gick i graven strax efter spelets release och bara han släppa en officiell.

Faktum kvarstår dock, detta är något av det bästa som jag någonsinn haft nöjet att spela! Manuset knäcker, och atmosfären ligger så tätt att man nästan kan ta på den, musiken är sjukt passande (industri-rock, mmm...), kort sagt: JAG ÄLSKAR DETTA SPEL!

Det gick så långt när jag spelade detta att jag komm på mig själv med att faktiskt hellre sitta vid detta spel, "mitt virtuella liv" än levde mitt eget (allmänn kännt som WoW syndromet), trots att detta endast är singleplayer och inte ett mmo!

Source motorns fantastiska kvalitéer när det gäller att förmedla känslor, tillsammans med den genomgående genuina och mysiga(?!) stämningen, gör att grafiken åldrats med heder, även om man hade kunnat önska sig bättre effekter (HDR i nästa fanpatch plz!!!) och snyggare hår...

Detta är, enligt min åsikt, ett oförtjänt bortglömt spel, som enligt mig förtjänar omnämning bland spel som Grim Fandango, Ico och Psychonauts.
Jag tycker att alla som håller med om att spel borde vara mer än bara underhållning, är skyldiga att åtminstone ge denna pärla en chans.

En bortglömd diamant, om än en något oslipad sådan...

Samlat betyg: 9.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10