Svenska
MEDLEMSRECENSION

Animal Crossing

Myspys i spelformat. Jag har säkert spelat spel i 12 år om inte mer. Inget annat spel får det att värma i magtrakten på samma sätt som Animal Crossing.

Allt börjar med att man flyttar in i en by där alla invånarna är olika sorters djur. Men det är ganska svårt att förklara vad Animal Crossing går ut på. En del skulle nog säga att man ska skaffa det största huset medans andra tycker att man ska gå runt och prata med folk. Men det finns så mycket mer man kan göra. Man kan samla in saker till museet, designa egna tröjor, fånga insekter, samla gyroider ja det finns hur mycket som helst man kan göra.

Spelet styrs av konsolens interna klocka. Detta gör att tiden flyter på likadant som i verkligheten. Detsamma gäller månader och årstider. I varje månad finns det också ett antal högtider, många högtider har tagit inspiration från verkliga högtider såsom hallowen och julafton.

Kontrollen är väldigt simpel, man rör sig med styrspaken och gör saker med A-knappen. Med en annan knapp trycker man fram sina föremål. man kan ha maximalt 15 stycken åt gången. Man har också en karta över sin lilla by där man ser hur terrängen är och vart alla bor. Väldigt enkelt, till och med min mamma som aldrig rört ett spel innan fattade poängen.

Musiken är hur mysig som helst och gör sig riktigt bra för att bygga upp Animal Crossing atmosfären. Att musiken byts ut när det börjar regna eller att klockan slår över till en ny timma gör att man aldrig hinner tröttna på låtarna. Dessutom kan man erhålla låtar från den lokale musikern som man sen kan spela på sin musikspelare. Ljudeffekterna... ni ska bara höra hur det låter när man trampar runt i snön när man bygger en snögubbe... helt gudomligt.

Grafiken är nog det sämsta med spelet. Det känns inte som det är anpassat för gamecube överhuvudtaget, snarare Nintendo 64. Bollar är liksom kantiga och även fast allt är så där mysigt stilrent så är det fult helt enkelt.

Det skulle ha kunnat varit bättre om dom hade lagt in onlinestöd, enda sättet att besöka en kompis by är att trycka i dennes minneskort i konsolen och sen ta tåget mellan dom. Det känns inte så praktiskt och jag tycker att det är något dom borde fixa till Animal Crossing Wii.

Myspys i spelformat, mums.

Samlat betyg: 8.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10