Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
MEDLEMSRECENSION

Panzer Dragoon Orta

Skrivet av: GTO   2007-08-02

Det är inte lätt att veta vilka spel man ska köpa, men de mest självklara, förutom uppföljare till favoriter är egentligen de ovanliga som skiljer sig från mängden, enligt mig.

Det vanligaste är att man styr en människa och då självklart har ett blyfyllt vapen i labbarna, men även en sån självklar sak som att man nästan alltid spelar som kille.

Jag uppskattar verkligen variation när det gäller spel, för det räcker inte att de är gjorda och kontrolleras på olika sätt, för då kan jag köpa nästan vilket spel som helt...

I Panzer Dragoon Orta så axlar man rollen som två karaktärer - som man dessutom styr samtidigt. Låter det knepigt?
Ja det kan hända, men bara tills en början, för spelet sköter mycket själv och det gäller att kunna hantera huvudpersonen; flickan Orta och hennes drak-följeslagare, som helst ska hjälpas åt för att de ska överleva.

Draken står för nästan all eldkraft, men Orta har en riktigt effektivt strålvapen till förfogande som man kan rikta helt fritt med.
Man byter lätt vinkel och kan flytta kameran ett kvart eller ett halvt varv med enkla knapptryck och praktiskt nog byta form på drakens vingar för att dela upp och anpassa eldkraften efter fiendernas snabbhet och framför allt mängd som kan variera rätt mycket.

Mysig och annorlunda design, bra kontroll och upplägg med en speciell story med olika tvistar och vändningar som berör.
En rätt ovanligt spel, trots att det fick höga betyg av många utsågs till ett av de bästa spelen år 2002 (Samma år som t ex Halo, MGS2 och Max Payne släpptes).

Panzer Dragoon Orta är det kanske mest utstickande spelet jag har när det gäller udda fiender, speciell story och spelets styrning är nästan lite som ett spel i sig - bara den.

Grafik ~ 10
Annorlunda och vacker design - Ett av de snyggaste spelen till förra generationen.

Ljud ~ 9
Pampig och passande musik när det behövs och stämningsgivande stråkar till de känsligare tillfällena. Ljudeffekterna är passande och bra, men vissa är ibland mer irriterande än bra.

Kontroll ~ 8
Egen och bra, men är för stel för vissa strider då man måste manövrera snabbt. Annars så är den kvick och lagom exakt.

Hållbarhet ~ 7
En aning för kort, men annars välplanerat och med lagom banlängd. Lite för svårt på vissa ställen i Normal svårighetsgraden.

Plus
• Grafiken
• Designen
• Styrningen
• Bossarna
• Spelets originalitet

Minus
• Lite för hög svårighetsgrad

Samlat betyg: 9.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10