Svenska
MEDLEMSRECENSION

Halo 2

Skrivet av: GTO   2007-08-02

Det bästa spelet någonsin? - "Ja, tveklöst."

Så svarade jag innan Halo 2 väl var släppt, för det jag hade sett från uppföljaren till mitt favoritspel var det bästa och värsta som jag hitills hade sett från ett spel.

Det såg bra ut, var sjukt imponerande och det kan närmast beskrivas som att det var tio gånger bättre än vad jag kunde föreställa mig, men riktigt så blev det inte.

Det både blev och är ett superbt spel, men det som fanns i första spelet, men inte i andra är de öppna miljöerna, men framför allt möjligheterna att bara stanna upp, titta och förundras över hur fantastisk platsen man befinner sig på är.

Halo 2 är snabbare till spelstilen och man får inte ofta ta det lungt. Fienderna är varierande som i föregångaren, men det blir rörigare och mindre intressant eftersom tempot är högre och miljöerna ofta är rätt trånga.

Trånga miljöer är det inget fel på, men rätt många av dom i Halo 2 känns som transportsträckor, men det finns det ju av i alla spel, men det är just det att det inte finns speciellt många imponerande miljöer helt enkelt. Kan komma på runt tio riktigt minnesvärda platser, men de flesta andra är riktigt tråkiga och platta. - Man ska inte bli uttråkad under transportsträckorna i ett Halo-spel.

Multiplayer finns det inte mycket att säga om. Regält med småuppdateringar över live, många banor och mycket skoj.

Grafik ~ 8
Läckra miljöer, men att de ofta kan vara riktigt tråkiga att springa igenom och de underliga mellansekvenserna (som Bungie inte lyckats med riktigt) drar ned betyget.

Ljud ~ 10
Sjukt imponerande musik, men det är lite tråkigare än första spelets musikurval bitvis, trots att det allmänt håller högre klass än första spelets musikstycken.
Ljudet är riktigt bra, men jag är inte lika imponerad den här gången av vapenljuden även ifall de är trevliga och välgjorda.

Kontroll ~ 10
Styrningen är som i Halo 1, men upptrimmad och innehåller en del manövrar och innehåller funktioner som man antingen saknade eller önskade sig i det 3år äldre äventyret.

Hållbarhet ~ 10
Halo 2 håller i evigheter - jag gissade inte fel...

Medlemsrecensioner39
Samlat betyg: 8.9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10