Svenska
MEDLEMSRECENSION

Resident Evil 4 (2004)

Skrivet av: Jimmie   2007-08-04

Det bästa spelet som släpptes till GC, även det överlägset snyggaste spelet till GC, heter Resident Evil 4 men till skillnad från dom andra spelen så är det den här gången inte Zombies vi har att leka med utan arga spanjorer med parasiter i sig.

Kontrollen har även ändrats från dom tidigare spelen och du ser nu Leon bakom axeln till skillnad från dom tidigare spelen, skjuter gör du fortfarande genom att hålla in "R"-knappen, och det mesta som ska utföras görs med "A"-knappen. Nytt är även reaktionsprövningar, där du t.ex. måste skära av rep genom att trycka på "A" eller "B" så snabbt som möjligt under en viss tid, om du misslyckas så kan det resultera i död, Leons död vill säga.

Miljöerna är väldigt fint utformade med gamla stenhus och träd som står rätt så glest, sällan annat väder än regn och natt vilket ger en rätt filmisk känsla.

Däremot så tycker jag inte att spelet passar in på genren "Survival-horror" då man oftast endast behöver spara ammunition är på svåraste svårighetsgraden och vissa ställen på Normal, läskigt kan jag inte heller säga att det är utan på sin höjd stressigt med ett tiotal spanjorer som kommer gående emot dig.

Grafik: 10
Spelbarhet: 10
Hållbarhet: 9
Ljud: 10

+ Väldigt fina miljöer, bra ljud, bra story, roligaste sätten att dö på i något jag spelat hittils, solklar kontroll.
- Alldeles för lätt på dom två första svårighetsgraderna.

Medlemsrecensioner54
Samlat betyg: 9.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10