Svenska
MEDLEMSRECENSION

Monster Hunter Freedom

Jag älskar japaner. Dom lyckas skapa dom (enligt mig) perfekta spelen som har allt. Musiken, uthålligheten, grafiken, storyn.

Allt detta kan jag säga att Monster Hunter har.
Men spelet är inte så värst känt här, och det går inte bara att knalla in på närmsta GAME/ EB games/ o.s.v utan om man verkligen vill ha det får man beställa, på egen risk, och tro mig, det är det värt.

Förutom att en uppföljare till spelet redan har börjat säljas i Japan och är översatt om några veckor till engelska så kan man konstatera att detta är det mest sålda psp-spelet i japan.
Men någon stor vinst i Europa gör dom då inte, då männskior finner det jobbigt att beställa utan bara "drar ner" en liten ISO-fil.

Nåja om spelet nu då.

Spelet startar med ett vackert intro som presenterar dom flesta monstrena på olika sätt, man får även se hur jägarna förbereder sig, och när dom är ute i strid.

Efter introt gör jag som spelet säger, "press new game". Och vipps! Så kommer det upp en karaktärsskapare. Jag börjar med att välja kön, det får bli en kille, sedan så får jag välja ansikte, frisyr hårfärg och hudfärg. Man får även, som en liten bonus, välja hur deras röst låter.

Såja, då är det väl bara ut och slakta bestar?

Inte?

Nej, för att folket har ett och ett annat att säga, en tant försöker pracka på mig plantor, en rasta-gubbe börjar prata om någon farm, en budbärare börjar tipsa om vapen, och två alkisar försöker komma på hur dom ska vinna en tjejs kärlek.

Alla dessa personer, plus en liten gris, får man följa i spelet så ju längre man kommer, desto fler nya dialoger låser man upp.

Jag har inte klarat spelet på långa vägar, jag vet inte om alkisen får sin flicka och då har jag ändå en gamesave på över hundra speltimmar.

Nåja, jag stöter på en tokfarbror som tydligen är hövdingen, han bjuder på ett tusen fem hundra spänn, tack gubbe!

Sedan köper jag en halvtaskig hjälm och en fetstor yxa och sedan ger jag mig ut på ett uppdrag där jag ska smiska några Velocidromes. Och jag blir ut ägd direkt.

Kan vara för att många har lite svårt med den annorlunda kameran i början, då spelet funkar lite som Ninja Gaiden, att man klickar där bak så att kameran riktas bakom karaktären igen. Något man vänjer sig vid.

Nåja listan kan göras lång på bra och dåliga grejer. Som att man ständigt vill uppgradera sina vapen, men aldrig hittar det material man vill ha osv..

Men spelet får 10 av 10 för att det är så snyggt, fantastiskt och roligt.

Vill även inskjuta att spelet har brister och inte förtjänar en tia utan för att jag tycker så mycket om det. Och det vill inte säga lite.

Köp det!

Samlat betyg: 8.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10