Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter
Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1

Metal Gear Solid: Master Collection är låst till 30 bilder per sekund

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vi får årligen se mängder med remasters och remakes av klassiker. En av de mest efterlängtade är Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1. Nu visar sig rykten att det första spelet är låst till 30 bildrutor per sekund. Uppföljarna Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty and Metal Gear Solid 3: Snake Eater körs däremot i det dubbla antalet. Det enda undantaget är Switch versionen som får nöja sig med den lägre gränsen på alla tre titlarna.

Det är mycket möjligt att en av orsakerna är att det första spelet är designat och låst för 30 FPS. En eventuell ändring riskerar att skapa fler problem än Konami är villiga att betala för att röja undan. Många äldre spel var ofta designade för att enbart köras i en hastighet. En ändring av bildrutorna kunde skapa accelerationsproblem (dubbla bildrutorna och få dubbel hastighet), fysik för föremål och effekter som går sönder.

Oavsett orsaken bakom beslutet är det synd att vi inte kan nå en högre upplösning än 1080p. Det har visat sig att det inte kommer att köras i högre upplösningar. Idag kan emulatorer köra spelet i 4K vilket skapar en märklig situation där denna samlarutgåva inte riktigt ger sken av att vara den ultimata utgåvan. Däremot är det tre mycket välgjorda spel och det är svårt att inte bli glad över att få se dessa titlar för första gången på vissa av formaten det släpps till.

Ska du köpa Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1?

Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1
Nintendo Switch drar det korta strået igen.

Relaterade texter

0
Metal Gear Solid-after shave utannonserad

Metal Gear Solid-after shave utannonserad

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Numskull och Konami ger nu Metal Gear Solid-fansen möjlighet att lukta som Shadow Moses Island, den fiktiva plats som är huvudmiljö i det ursprungliga Metal Gear Solid...Loading next content