Svenska
Gamereactor
nyheter
Lost Odyssey

Microsoft har förnyat samtliga Lost Odyssey-varumärken

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Microsoft har gång på gång sagt att de ännu inte gett upp den asiatiska, och främst den japanska, marknaden. Men utöver Scalebound - som ju lades ner - har det inte direkt drällt av spel avsedd för denna publik. Under förra generationen gick det under en tid hyfsat för Xbox 360 dock, och en av orsakerna till det var de båda rollspelen Lost Odyssey och Blue Dragon.

Strax innan nyår avslöjades att Microsoft nu faktiskt förnyat Lost Odyssey-varumärket, och som några uppmärksammat framgick det i Famitsu nyligen att Final Fantasy-skaparen Hironobu Sakaguchi (som skrev manus och var speldesigner för Lost Odyssey, som utvecklades av hans studio Mistwalker) just påbörjat ett nytt stort projekt för en ännu hemlig utgivare. Allt detta kan såklart vara rena sammanträffanden, men helt orimligt låter det inte att det finns ett samband, och visst skulle ett tungt rollspel till Xbox Two från Sakaguchi vara ett bra dragplåster i Asien.

Det är värt att notera att Microsoft inte bara förnyade varumärket Lost Odyssey, utan även gick lös på typsnitt och annat som hör till, så de verkar faktiskt vilja använda rättigheterna till något. Vore japanska rollspel från Microsoft en välkommen nyhet, tycker du?

Lost Odyssey
Lost Odyssey går att spela via bakåtkompatibiliteten till Xbox One.

Relaterade texter

Lost OdysseyScore

Lost Odyssey

RECENSION. Skrivet av Sophie Warnie de Humelghem

Sophie har äntligen fått sätta tänderna i det efterlängtade rollspelet Lost Odyssey från japanska Mistwalker

9
Lost Odyssey nu spelbart till Xbox One

Lost Odyssey nu spelbart till Xbox One

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Ett av de mest efterfrågade spelen till bakåtkompatibiliteten för Xbox One har varit Lost Odyssey. Det var en stor titel för Microsoft och något så ovanligt som ett...Loading next content