Svenska
Gamereactor
nyheter

Microsoft hittar E.T. i öknen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Japp, de gamla myterna var sanna. Det finns verkligen en enorm grav ute i New Mexicos öken som Microsoft nu grävt upp innehållandes ett oräkneligt antal gamla osålda ex av Atari 2600-spelet E.T. - ofta rankat som ett av tidernas sämsta spel någonsin. E.T. sålde så fantastiskt uselt att det anses ha varit en bidragande orsak till den stora spelkraschen 1983 då hela industrin höll på att gå omkull. Lösningen för Atari blev då att begrava alla dessa osålda produkter - mestadels E.T. - ute i New Mexicos öken.

Atari gick dock omkull och med tiden har det börjar ifrågasättas om detta verkligen hänt och det har kommit att betraktas som en skröna. Hasbro äger numera rättigheterna och de sade sig på förhand inte veta något om den påstådda massgraven.

Men nu vet vi alltså. E.T. begravdes verkligen i öknen och efter all denna tid fungerar kassetterna fortfarande, då Major Nelson hade med sig Atari 2600-konsol och TV för att kunna testa om de faktiskt skulle hitta något.

Själva utgrävningen tog lång tid och en till en början stor publik hade börjat glesas ut ordentligt då många gett upp hoppet om att hitta något. Området var stort och ingen visste exakt var grejerna fanns. Nu ska Microsoft sätta ihop en dokumentär om detta som senare kommer gå att se via deras Xbox-konsoler.

Microsoft hittar E.T. i öknen
Larry "Major Nelson" Hryb har hittat E.T.
Microsoft hittar E.T. i öknenMicrosoft hittar E.T. i öknen
Illa tilltygade kartonger fyllda med massor av E.T.
Microsoft hittar E.T. i öknenMicrosoft hittar E.T. i öknen
Även andra spel hittades i massgraven, även om E.T. som väntat dominerade totalt.
Microsoft hittar E.T. i öknen
Vid Microsofts medhavda Atari 2600 och TV kunde E.T. provspelas på plats.
Microsoft hittar E.T. i öknen
Samtliga bilder från Neogaf och Major Nelson.


Loading next content