Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Microsoft Sidewinder X6

Spelanpassande tangentbord är en marknad som har vuxit mer och mer de senaste åren trots att det fortfarande finns många som tycker det är märkligt hur ett tangentbord ska förbättra sina spelresultat. Man ska dock aldrig underskatta vikten av högkvalitativa spelprodukter och Microsoft Sidewinder X6 är det senaste av alster i denna kategori.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag säger det direkt - Microsoft Sidewinder X6 är ett bra tangentbord. Det är packat med macro-funktioner, reglage för både ljus och ljud, snabbknappar för dina favoritapplikationer och en löstagbar sifferdel. Det är kort och gott ett gediget bygge.

HQ

Men, för det finns nästan alltid ett sådant, det finns såklart brister. Inget är perfekt (skulle i sådana fall vara mina grillade hamburgare) och även X6 har sot på fingrarna. Huvudproblemet med tangentbordet är faktiskt knapparna. Eller rättare sagt ytan på dessa. De är helt enkelt för hala och man känner aldrig att fingrarna sitter som klistrade. I kombination med lite handsvett blir det ibland rena kärfysiken att snabbknappa sig igenom enheterna i valfritt strategispel. Det är inte något jättestort problem, men vet man att man måste doppa händerna i kalk innan man tar en spelsession bör man kanske se över sina val.

Utöver det saknar jag också möjligheten att höja och sänka tangentbordet. Nu ligger det bara i platt mot skrivbordet och även fast det är så jag vill ha det så när jag spelar vill jag hellre ha ett lite vinklat tangentbord när jag författar texter.

Minus de två mindre klagomålen finns det inte mycket att invända på. Man har möjlighet att spela in inmatningar med hjälp av macro-funktionen, något som jag tycker fungerar utmärkt. Man kan spara upp till tolv olika förinmatade kommandon, något som underlättar när man till exempel spelar spel som World of Warcraft och inte orkar knappa in alla besvärljeskombinationer själv.

Det går även att spara upp till tre olika profiler på tangentbordet och byta i realtid om man själv inte vill byta alla inställningar i sina favoritspel varje gång man ska spela. Det finns också en funktion som fungerar lite som en farthållare på en bil, där man kan få tangentbordet att hålla in en specifik tangent åt dig. Mediaknappar av modell standard finns, med tillhörande reglage för ljud och ljus. Tangentbordet är upplyst och ger ifrån sig ett rött sken i mörkret och det är något som jag personligen gillar, men är man inte ett fan av neonpimpande lyktor går det alltså att steglöst ställa styrkan på bakgrundsbelysningen.

Detta är en annons:

Ser man till mjukvaran som Microsoft skickar med lämnar den inte allt för mycket att önska. Faktum är att man inte ens behöver installera mjukvaran överhuvudtaget om man inte önskar, dock fungerar inte alla snabbknappar och mediafunktioner utan programmet. Installationen går snabbt och smärtfritt .

Summa summarum lyckas Microsoft leverera ett bra speltangentbord. Responstiden är snabb, tangentbordet registrerar upp till sex knapptryckningar samtidigt vilket inte gör att det låser sig allt för ofta som billigare tangentbord kan göra. De många funktionerna gör att det också fungerar som ett bra allround-tangentbord, men är det ren spelprestanda du vill åt kan även Razers eller Logitechs alternativ vara värt att kolla in, med ännu snabbare responstid och bättre grepp.

Microsoft Sidewinder X6
Microsoft Sidewinder X6
Detta är en annons:
Microsoft Sidewinder X6
Microsoft Sidewinder X6
Microsoft Sidewinder X6
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Många inställningsmöjligheter, bra snabbknappar, snabb responstid
-
Hala tangenter, inte höj och sänkbart
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Microsoft Sidewinder X6

Microsoft Sidewinder X6

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Peter Bernhardsson

Spelanpassande tangentbord är en marknad som har vuxit mer och mer de senaste åren trots att det fortfarande finns många som tycker det är märkligt hur ett tangentbord ska förbättra sina spelresultat. Man ska dock aldrig underskatta vikten av högkvalitativa spelprodukter och Microsoft Sidewinder X6 är det senaste av alster i denna kategori.Loading next content