Svenska
Gamereactor
nyheter
Dying Light 2 Stay Human

Mikrotransaktioner läggs till i Dying Light 2

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det var under förra året som Dying Light 2: Stay Human till slut släpptes på marknaden, 7 år efter föregångaren och det visade sig att väntan var mödan värd då vi på Gamereactor belönade spelet med en stabil 7:a.

Trots att fansen var nöjda på många håll så ser det nu ut som att utvecklarna på Techland har lyckats förarga en stor skara av sina följare med införandet av den digitala premiumvalutan DL Points. Dessa köper du i de olika formatens onlinebutiker för att sedan kunna handla kosmetiska prylar i spelet. Alla som har en kopia av Dying Light 2: Stay Human sedan tidigare får 500 DL Points att spendera under förutsättning att det sker innan den 7:e oktober då bidraget dras tillbaka.

Enligt Techland gör detta införande av mikrotransaktioner att det blir billigare för konsumenter att handla utstyrslar, med vissa undantag för äldre kostympaket samt att utvecklarna själva slipper lägga upp allt material på alla olika onlinebutiker. Det är helt enkelt smidigare att lösa i spelets egna menyer.

Trots förklaringarna har reaktionerna varit mestadels negativa och Dying Light 2: Stay Human har fått ta emot en hel del negativa omdömen på Steam som ett resultat av detta. Techland menar för övrigt att den nya modellen inte är ett resultat av att Tencent numera är majoritetsägare, utan att de jobbade på liknande sätt redan i Dying Light (1).

Vill du läsa mer om DL Points kan du surfa över hit för ytterligare information.

Spelar du fortfarande Dying Light: Stay Human?

Dying Light 2 Stay Human
Har du köpt masken med poäng, din fuling?

Relaterade texter

Dying Light 2 Stay HumanScore

Dying Light 2 Stay Human

RECENSION. Skrivet av Adam Holmberg

Adam har hoppat, klättrat och kämpat sig genom postapokalypsen i Dying Light 2 för att leverera en recension...Loading next content