Svenska
Gamereactor
nyheter
Minecraft Dungeons

Minecraft Dungeons introducerar säsonger

Vi kollar in vad framtiden har att erbjuda för co-op-rollspelet Minecraft Dungeons i och med introducerandet av säsonger...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Minecraft Dungeons var ett av huvudämnena under årets upplaga av Minecraft Live, eftersom utvecklarna trevligt nog fortfarande har mer att ge till det underhållande co-op-rollspelet. För att få äventyrarna från denna så kallade dungeon crawler att komma tillbaka till spelet på regelbunden basis ska Mojang Studios snart introducera "Seasonal Adventures".

Detta idag så populära system med säsonger kommer i sin tur att åtföljas av så kallade säsongspass (vilka i detta fall heter "Adventure Pass"). Upplägget är enkelt; när du spelar Minecraft Dungeons får du även veckovisa utmaningar att slutföra. Dessa kan exempelvis vara att använda några hundra helande drycker, samla ett visst antal smaragder eller döda tillräckligt många skelettbågskyttar. Genom att slutföra dessa uppdrag ökar din Adventure Rank, vilket låser upp vissa fördelar.

Förutom kosmetiska föremål, erbjuds både guld och smaragder som belöningar för att ge spelarna en liten boost. Mojang påpekar att säsongspassens är rent kosmetiska och används för att låsa upp sådant som husdjur, capes, skinn, emotes och specialeffekter som kallas "flairs". Dessa flairs används sedan regelbundet, till exempel när du stiger i nivå eller efter att ha dödat en speciell motståndare. Eftersom årstiderna ändras regelbundet vill Mojang erbjuda spelare, som inte har tid eller möjlighet att slutföra vartenda uppdrag, chansen att slutföra gamla äventyrspass vid ett senare tillfälle. Detta innebär att du inte förlorar dina framsteg, eftersom du alltid kommer att kunna låsa upp belöningarna oavsett om du spelar dem direkt när du kommer eller väntar.

Minecraft Dungeons

Den första säsongen i Minecraft Dungeons heter The Cloudy Climb och kommer att baseras på just den här modellen. Den viktigaste nyheten här (förutom systemet med två vägar för utveckling) är införandet av ett nytt singleplayer-läge som kallas The Tower. I denna aktivitet skapar du en tillfällig, ny karaktär och kämpar dig igenom ett visst antal våningar i ett torn som har en förutbestämd layout. Massor av motståndare, bossar och kanske en eller två vänliga personer väntar dig längs vägen.

Efter varje nivå kan du spara och få ny utrustning till din tillfälliga karaktär för att våga dig ännu djupare in i utmaningarna. Din prestation avgör kvaliteten på den utrustning som du låser upp till din huvudhjälte efter att ha avslutat omgången. Om du däremot dör längs vägen kan du visserligen försöka igen, men bytet kommer att ha tappat i värde. Just nu planerar Mojang att ge spelarna ett nytt utmaningstorn varannan vecka, men den takten kan komma att ändras senare. Studion beskriver denna aktivitet som ett bra sätt att höja din Adventure Rank på.

Även om Mojang inte gett oss några konkreta detaljer, gör införandet av dessa säsonger det tydligt att Minecraft Dungeons ännu har mycket liv i sig. Fram till den 2 november kan du även delta i säsongens Halloween-evenemang som kallas Spookier Fall för att låsa upp fler grymma belöningar när du spelar. Om du loggar in innan evenemanget avslutas får du en skelettrustning och ett pumpahuvud som belöning. Fansen har såklart ännu fler överraskningar att se fram emot i framtiden.

Minecraft Dungeons

Relaterade texter

9
Minecraft DungeonsScore

Minecraft Dungeons

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Vad tros om episka fantasy-äventyr i svenska Mojangs fyrkantigt blockiga värld tillsammans med ett gäng glada vänner? Vi har recenserat Minecraft-spinoffen Dungeons...

0
Nu finns Minecraft Dungeons även till Steam

Nu finns Minecraft Dungeons även till Steam

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Dryga året senare är Minecraft Dungeons till PC inte längre exklusivt för Microsoft Store, och finns nu även att köpa via Steam. Mojangs dungeon crawler-inspirerade...Loading next content