Svenska
Gamereactor
nyheter
Minecraft

Minecraft får ny uppdatering - The Wild släpps den 7:e juni

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det var ett halvår sedan nu, när Minecraft fick sin senaste uppdatering men nu är det en ny på gång. Version 1.19, eller "The Wild" kommer att släppas till alla aktuella plattformar och introducera två nya områden, "The Deep Dark" och "The Mangrove Swamp", där den förstnämnda kommer att vara belägen under ytan. Enda sättet att nå dit är genom att leta rätt på en grotta och börja gräva. Som så ofta i undangömda, otillgängliga platser långt under landmassan är det mörkt och tyst men det kommer att finnas något som håller en alert trots tystnaden är "skrikaren." En varelse som trots allt är hygglig nog att ge spelaren fyra chanser att fly. Lyckas man inte efter fjärde varningen så ställs man inför den enda mobben som döljer sig där nere i "The Deep Dark."

"The Mangrove Swamp" är å sin sida, precis som det låter, ett träsk. Våtmark fylld med stora träd och tjocka rötter. Dessa kan ge en helt ny typ av byggnadsmaterial. Det går också att färdas med båt, då underlaget inte är optimalt att traska omkring i. Totalt får man tre nya mobbar, "The Warden", "The Allay" och "The Frog". Den sistnämnda kommer dessutom i tre olika utvecklingsstadier, grodrom, yngel och fullvuxen groda.

The Wild för Minecraft: Bedrock Edition släpps den 7:e juni och kommer att gå att ladda ner till följande konsoler, operativsystem och mobila plattformar: Android, iOS, Nintendo Switch, Playstation, Windows och Xbox. Den finns även till Minecraft: Java Edition för Windows, Mac, och Linux.

Minecraft

Relaterade texter

Minecraft: Xbox 360 EditionScore

Minecraft: Xbox 360 Edition

RECENSION. Skrivet av Oskar Nyström

När Minecraft äntligen når Xbox 360 lämnar det en hel del frågetecken efter sig. Oskar har huggit, byggt, överlevt sin första natt och berättar vad den här versionen har att erbjuda...

MinecraftScore

Minecraft

RECENSION. Skrivet av Jesper Karlsson

Minecraft har lämnat betastadiet och är äntligen släppt på riktigt. Hur bra är egentligen det svenska underspelet? Jesper Karlsson har testat grundligt och satt sitt betyg...Loading next content