Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
recensioner
Monster Energy Supercross: The Official Videogame 2

Monster Energy Supercross: The Official Videogame 2

Adrian har åkt sig lerig och vurpat massvis i Milestones nya supercross-lir

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är inga trevliga minnen som florerar innanför pannbenet på mig när jag startar upp Monster Energy Supercross: The Official Videogame 2 och hör min 250-kubiks-Honda riva iväg. Tankarna slungas osökt tillbaka till när jag, som liten skitunge (vilket jag förvisso fortfarande är ett par dagar till), sadlade familjens lila Yamaha. Lycklig var jag, men det blev en kort lycka. Efter ett par meter på gräsmattan skrek min far att jag skulle bromsa, och vad tror ni jag gör då? Drar gasen i botten rakt in i ramen till våran studsmatta. Med pannbenet först, såklart. En smäll som hette duga blev det. Ända sedan den incidenten har jag hållit mig till digitalt åkande när det kommer till fyrhjuling och cross och allt däremellan.

Monster Energy Supercross: The Official Videogame 2
Grötigt och härligt på crossbanorna.

Lyckligtvis känns det här spelet, med överdrivet lång titel, inte lika illa som den där vurpan gjorde. Det första jag slänger mig in i här är karriärläget, för det är något jag alltid gillat i sportspel oavsett sport. Senaste stora crosspelet som släpptes var MXGP Pro - vilket jag spelade ganska många timmar. Det spelet blev ett perfekt spel för slöspelande när hjärnan inte orkade bearbeta något tyngre spel. Karriärläget där lämnade en hel del att önska och det blev mest ett tidsfördriv med musik i lurarna eftersom det kändes tämligen platt. Här i Monster Energy Supercross: The Official Videogame 2 känns det dock inte alls lika illa. Det första du får göra är att skapa din egen gubbe, och visst är karaktärsskaparen riktigt tunn, men jag anser att det inte spelar så stor roll när vi ändå inte kommer få se anletet på våran crossåkare nämnvärt mycket. Alla stora crosstillverkare finns med såsom Honda, KTM, Yamaha, Husqvarna och så vidare. Vad jag kunde känna av fanns det inga egentliga skillnader mellan vilken tillverkare jag valde, utan alla crossar kändes identiska gällande prestanda och dylikt. Sedan hoppar vi vidare till att få välja sponsor, och till en början är det inga stora namn som kan sponsra mig. Det är något spelaren får åka till sig senare under karriären.

Om vi spinner vidare på karriärläget en aning eftersom det var spelläget jag tillbringade merparten av min tid i Monster Energy Supercross 2 med. Det utspelar sig veckovis, och inför veckan får du bestämma din egen agenda. Här kan vi välja mellan att träna, ta oss an olika utmaningar, träffa fans, prata med media och vila. Pratar du med media får gubben din mer fans, och gör du en plåtning med din sponsor får du prestigepoäng som senare resulterar i att du går upp i level. Det här gillar jag. Att Milestone slängt in något mer utöver att bara fräsa runt på olika crossbanor i USA. Jag tycker att det ger en jordnära känsla till att vara en superatlet, om än grovt förenklat, såklart. Det är något många spelare värdesätter i sportspel.

Detta är en annons:
Monster Energy Supercross: The Official Videogame 2

Själva fysiken i crossmotorcyklarna är i absolut toppklass. Alla svängar du tar ut, alla hopp känns och ser ut precis som jag förväntar mig av ett cross-lir anno 2019. Att bemästra tekniker som att fördela vikten jämnt på hojen för att inte välta och köra helt åt skogen i kurvor. Detta är inte något du måste använda dig av, men om du gör det kommer du få en stor fördel gentemot dina motståndare eftersom kurvorna går att ta mycket snabbare med hjälp av denna teknik. Sen har vi något som kallas för "scrub" där du lägger crossen i luften, och det gör i sin tur att tiden i luften blir markant mindre, och du landar och kan gasa snabbare än dina motståndare. Oerhört svårt att få till på ett bra sätt. Underlaget du åker på skiljer sig i känsla på ett bra sätt, till exempel när jag själv ramlade i sand-delen av en bana och startade om stillastående i sanden, kändes det oerhört mycket svårare att komma därifrån än på det vanliga leraktiga underlag.

Precis som i MXGP Pro är grafiken här riktigt fin. Crossarna och banorna är fint detaljerade. Och om man bortser från att ljudet i menyerna (främst när ett nytt race laddades) ständigt hakade upp sig är ljudaspekterna klockrena i Monster Energy Supercross 2. Jag personligen hade dock önskat ett lite grisigare spel med lersprätt på skärmen och en hoj och gubbe dränkta i lera vid fall, men allt kan man inte få.

Monster Energy Supercross: The Official Videogame 2
Såhär kan du firat att du vunnit ett race.
Detta är en annons:

Självklart finns det möjligheter att justera de allra minsta inställningarna på din hoj, till exempel stötdämpare, fördela acceleration/toppfart. Listan kan göras lång, men jag är ingen rutinerad crossgubbe så dessa inställningar lät jag stå på standard, och det funkade hur bra som helst utan några problem eller förvirringar.

Gillar du motocross i alla dess härliga former tror jag inte du kan gå fel här. Monster Energy Supercross: The Official Videogame 2 är välpolerat, det låter hur fint som helt och i grafiken finns det inte mycket att klaga på. Gillar du karriärlägen i spel såsom jag kommer du bli glad här och njuta av detta supercross-lir i många race framöver.

Monster Energy Supercross: The Official Videogame 2
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Bästa cross-liret på länge, bra karriärläge, fin grafik, klockren spelkontroll, grym presentation, verklighetstroget ljud
-
Något buggiga menyer, musiken hakar upp sig
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content