Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Moza TSW Truck Wheel

Moza Racings nysläppta lastbilskringla är den första av sitt slag och simracingdåren Hegevall frågar sig varför ingen annan tänkt på detta?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Kinesiska Moza har gått från klarhet till klarhet på slutet och trots deras minst sagt skakiga lansering för ett par år sen av besvikelsen R16, har de verkligen återhämtat sig helt nu och dunkat ut en bunt väldigt fina simracingprodukter. R12 är en väldigt bra och framförallt väldigt prisvärd rattbas, FSR är en väldigt bra kringla och SGP Sequential Shifter är den överlägset mest prisvärda växellådan du kan hitta på hela simracingmarknaden just nu. Jag blev därmed inte särskilt förvånad över det faktum att nysläppta TSW Truck Wheel visat sig vara en genomgående välbyggd produkt.

HQ
Moza TSW Truck WheelMoza TSW Truck WheelMoza TSW Truck Wheel
Med Mozas tillhörande fäste kan du tilta ned din rattbas mot golvet för att få rätt vinkel på kringlan.

En del av mig kan tycka att det är minst sagt märkligt att vare sig Fanatec, Logitech, Thrustmaster, Turtle Beach, Simagic eller Simucube kommit på att bygga en dedikerad lastbilsratt. Moza är alltså först ut här och det handlar såklart om ett ytterst finurligt drag med tanke på hur populära lastbilssimulatorer såsom Euro Truck Simulator samt American Truck Simulator gått och blivit. Tanken är såklart simpel. Erbjud en klassisk lastbilskringla till alla aspirerande låtsastruckers och komplettera det med ett fäste till R12 som möjliggör placering som ger helt rätt lastbilskänsla. Att trycka dit TSW Truck Wheel på sin GT-placerade rattbas och köra med den som vilken tävlingsbil som helst ger fel känsla, såklart, medan Mozas "Truck Clamp" gör att du kan vrida ned rattbasen mot golvet och ha ratten vinklad som en tallrik. Precis som i en riktig långtradare.

Moza TSW Truck Wheel
Ratten huserar18 knappar varav 14 av dem är programmerbara och bakgrundsbelysta.

Ratten i sig är simpel men välbyggd. Den är stor, mäter 40 centimeter och byggd i aluminium med ett hölje av fejkläder och plast. Det sitter 14 stycken programmerbara, bakgrundsbelysta knappar på ratten samt fyra stycken specialknappar som du kan använda för att styra runt i diverse menyer eller rulla genom massa olika inställningar. Det sitter tio stycken LED-lampor i överkant också som också kan programmeras och visa allt från motorvarv till blinkersindikering och allt där i mellan. På det stora hela saknar jag ingenting här och utan att för den skull tro att jag är någon erfaren lastbilsexpert, känns det som om Moza prickat rätt både sett till utformning, storlek och mängden knappar. Det enda jag kan tycka känns som ett litet minus här är fejklädret. För närmare 4000 kronor borde den ha varit klädd i äkta skinn.

Detta är en annons:
Moza TSW Truck WheelMoza TSW Truck Wheel
Nu är det bara att trucka på...

Jag kör aldrig särskilt mycket Euro Truck Simulator 2 och när jag nu gjort det har jag inte funnit det spelet särskilt roligt. Eller... Jag ska vara helt ärlig här, jag har hatat varenda sekund av det. Att "låtsas" köra lastbil i makande långsam fart, bland stendum trafik och på identitetslöst tomma vägar är verkligen inget för mig som pysslar med simracing av en ena anledning; Att få låtsas vara en racerförare körandes blixtsnabba, råa tävlingsbilar. Med det sagt ser jag ju såklart hur populariteten för lastbilslekar växt under framförallt det senaste året och inser ju naturligtvis därmed hur smart denna produkt är, och att den släppts i helt rätt tid och med helt rätt timing. Moza Racing är som sagt klockrena just nu. Jag skulle vilja ha tillsatsen med externa blinkersreglage på denna ratt om jag skulle välja att ratta mer lastbil men utöver det och det faktum att jag hellre hade sett äkta skinn på kringlan, har jag inga invändningar här. Om du till skillnad från mig inte vill något annat än att vråla "Breaker, breaker" och ratta runt på vägarna i en 25 meter lång långtradare finnes det inget bättre alternativ idag än en Moza R12 och denna kringla.

Detta är en annons:
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Perfekt storlek, bra design, enkel att använda Mozas Pit House-mjukvara är idag kanonbra
-
Lite väl dyr, fejklädret borde ha varit äkta skinn
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

1
Moza TSW Truck Wheel

Moza TSW Truck Wheel

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Moza Racings nysläppta lastbilskringla är den första av sitt slag och simracingdåren Hegevall frågar sig varför ingen annan tänkt på detta?Loading next content