Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
esports
League of Legends

MSI 2023 Finals Match Report: JDG mot BLG

En upprepning av LPL-finalen såg MSI 2023 avslutas på ett dramatiskt sätt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det var en returmatch för åldrarna i den sista matchen i MSI 2023, då den stigande näven i LPL, Bilibili Gaming, försökte ta ner ligans gyllene vänsterhand och nuvarande mästare, JD Gaming, i en hämndserie för titeln.

Spel 1 (JDG-vinst)
JDG: Gragas; Nautilus; Jayce; Jinx; Rakan
BLG: Jax; Maokai; Syndra; Aphelios; Lulu

JDG började serien starkt och visade upp en extremt stark laning-fas. BLG höll fast vid sin spelplan att stapla drakar, men JDG kunde utnyttja sina körfältledningar för att sakta ner denna spelplan tills Baron skapade. BLG tvingades slåss aced runt Baron, och JDG tog segern i en dominerande 25 minuters show, med Knight som gick dödslös.

Spel 2 (BLG-vinst)
BLG: Gwen; Maokai; Jayce; Jinx; Rakan
JDG: Sion; Wukong; Annie; Xayah; Lulu

En lömsk fyra man invaderade på nivå ett säkrade första blodet för JDG, men Elk lyckades hitta en död i gengäld. BLG vaknade till liv i mitten av spelet och hittade Ocean Dragon, som de konverterade till JDG: s bot tier 1 och en död på Knight. BLG tog Baronen men torkades förutom Elk, och det såg ut som JDG kunde komma tillbaka in i spelet. On hittade dock ett bra val i mittfältet, och BLG tappade runt kartan och tog nivå 2 mid och hävdade Infernal Soul och en hämmare. Ett fantastiskt reträttspel i den övre banan fångade JDG på vakt och de blev aced, vilket gjorde att BLG kunde stänga spelet och göra det till en serie.

League of Legends
Riot Games

Spel 3 (JDG-vinst)
JDG: Sion; Sejuani; Jayce; Zeri; Rakan
BLG: Kennen; Kha'Zix; Annie; Vayne; Lulu

Publiken blev helt galen när Vayne låstes in för det här spelet, men tyvärr lönade det sig inte för BLG. Och jag måste säga att jag ser vad de gick för, men Kog'maw skulle ha passat bättre när det gäller attackområde. Det var ett långsammare tidigt spel med många nära samtal för första blod, som så småningom gick till linjalen. Från och med då var han och Knight ostoppbara, hittade dödar runt kartan och byggde en 4k guldledning på 16 minuter. JDG spelade objektivt makro felfritt och stängde rent spelet.

Spel 4 (JDG-vinst)
BLG: Gnar; Vi; Sylas; Xayah; Rakan
JDG: Sion; Maokai; Jayce; Aphelios; Tröska

Ännu ett dominansspel för JDG i laning-fasen. Xun såg ut att dra tillbaka BLG in i spelet på den första draken, men tvingades bort av Kanavi, som sedan gick upp och säkrade första blodet för 369. JDG hittade målet och tre fria dödar runt den andra draken och byggde en 3.5k guldledning på 14 minuter. En självsäker riddare gick solo på Xun och Yagao i toppfältet och dödade dem båda, vilket säkrade JDG Baron och MSI-trofén.

JDG är dina MSI 2023-mästare och lägger märke till League of Legends Esports-världen när de ser fram emot att göra anspråk på nästa LPL-delning och potentiellt vara den första organisationen i spelets historia som slutför Golden Road.

League of Legends
Riot Games

Relaterade texterLoading next content