Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
esports
League of Legends

MSI 2023: Sammanfattning av SK Telecom T1 mot Bilibili Gaming-serien

Det var en kamp mellan LCK och LPL: s andra frön i förlorarens konsolfinal idag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det var en sammandrabbning av stilar i MSI förlorarens konsolfinal idag, när den aggressiva lagkampstilen hos LPL: s andra seed, Bilibili Gaming, tog sig an LCK: s mästare i makrospel, SK Telecom T1.

Spel 1 (BLG vinst)
BLG: Jax; Viego; Annie; Zeri; Lulu
T1: Gragas; Wukong; Lissandra; Xayah; Rakan

Spelet såg inledningsvis lovande ut för T1, med skärmytslingar som bröt ut över hela kartan i de tidiga stadierna, men mål som gick deras väg oftare än inte. In i mitten av spelet började Elk accelerera på grund av mängden dödar BLG hade kanaliserat in i ADC, och lagkamp i de senare stadierna av spelet blev en svår uppgift. Xun hade också byggt en betydande ledning över Oner och kunde använda Viegos rörlighet för att hitta konsekventa och kreativa flanker i lagstrider. Båda lagen spelade tungt för Dragons, men Ocean Soul hävdades av Oner med en vältajmad stjäla. Ett överdrivet knep efter att ha omvandlat denna fördel till en Baron-buff var dock T1:s undergång, eftersom en chocktrippeldöd för Elk var precis tillräckligt för att BLG skulle riva in i T1:s nexus.

Spel 2 (BLG vinst)
T1: Kennen; Maokai; Jayce; Aphelios; Nautilus
BLG: Sion; Besläktad; Sylas; Jinx; Lulu

En tidig femmannainvasion satte BLG upp för framgång i spel två, vilket satte Xun och Elk före sina motsvarigheter. Överaggression från BLG straffades med T1, särskilt från Xun och Yagao, men stapling av drakar innebar att effekten av eventuella misstag var begränsad, och till och med Bin kunde komma tillbaka in i spelet och solodöda Zeus efter ett tidigt banunderskott. In i det sena spelet kände BLG fast kontroll trots ett jämnt guldtillstånd i spelet, och T1s misslyckande med att dra nytta av BLG splittring mellan Baron och Dragon Soul köpte Xun tillräckligt med tid för att dela dödsstöten mot deras hopp om att vinna detta spel med ett ess säkrat runt Baron, själva målet och T1s bas i spillror i händerna på BLG .

Spel 3 (T1 vinst)
T1: Jax; Kha'Zix; K'Sante; Xayah; Rakan
BLG: Gwen; Besläktad; Galio; Zeri; Lulu

Under laning-fasen bytte Yagao och Bin motståndare, men T1 kom fortfarande ut bättre i tidiga affärer. En tidig stöld av Dragon av Oner satte tonen för T1, som staplade dem obevekligt och följde BLG runt drakgropen när de hävdade Soul Point. Mountain Soul säkrades rent för T1 och omvandlades till en baronbuff. Att utnyttja trycket var namnet på spelet, och med BLGs bas hotad kunde T1 ta Elder Dragon och Baron-buffs samtidigt och nöta ner BLGs bas och medlemmar för att vinsten skulle komma tillbaka till serien.

Spel 4 (BLG vinst)
BLG: Fiora; Kha'Zix; Nautilus; Zeri; Lulu
T1: Jax; Wukong; Ahri; Xayah; Rakan

En aggressiv start på matchen för båda lagen såg så småningom BLG dra framåt, efter att en kontringsgank gav Xun två kills och säkrade den första draken till deras fördel. Xun fanns överallt på kartan, och BLG som helhet tunnelseende på en fyra-spelstil, staplade drakar medan Bin skalade och delade tryckte. Saker verkade omöjliga för T1 efter att Infernal Soul gick till förmån för deras motstånd, men de lyckades klösa en väg tillbaka in i spelet när de säkrade Elder Dragon. BLG visade upp en sällsynt uppvisning av tålamod, väntar ut genom fönstret och håller skadorna till ett minimum. Trycket var tillbaka till BLGs fördel när de säkrade baronen, och en desperat kamp kring den andra äldre draken ledde till att T1 blev aced och förlorade serien tre mot en.

I morgon möter de stigande underdogs Bilibili Gaming JD Gaming - laget som står högst upp i sin hemregion, Kinas LPL. Kommer deras fart och aggressiva lagkamp att göra det möjligt för dem att slutföra sin Askungen-berättelse och lyfta MSI 2023-trofén? Vi kommer att ge dig all action live från Copper Box Arena imorgon.

League of Legends
Riot Games

Relaterade texterLoading next content