Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

MSI PS63 Modern

MSI:s försök att leverera riktigt bra bärbara datorer har inte imponerat tidigare, men den här gången har de fått till det...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Även om man generellt kan säga att MSI gör ganska välkomponerade bärbara datorer, har deras strategi varit lite "hit and miss" under de senaste åren. Detta beror främst på att nästan alla lider av samma centrala problem, nämligen att de trots sitt konkurrenskraftiga pris saknar den estetiska produktionsfinish som konsumenterna kan förvänta sig av en så dyr elektronik.

Till exempel är det komiskt hur mycket "flex" det finns på skärmen på en dyr MSI GS75, eller hur plastig en PS42 känns. Naturligtvis är alla komponenter i chassit kompetent hopskruvade, och prestandan levererar alltid, men de kan kännas lite billiga ibland.

Detta är vad MSI vill fixa just nu, och det experimentet kallas PS63 Modern, eller som det har blivit känt som: "16x16x16", som står för 16 millimeter tjockt, 1,6 kg tungt och 16 timmars batteritid. Det låter imponerande, men mest imponerande är att den här maskinen är betydligt bättre sammansatt än sina föregångare.
<Bild>
Hela chassiet är tillverkat av aluminium, så borta är plasten som brukade göra bärbara MSI- datorer mindre robusta, och i stället känns den lika rejäl som en Razer Blade, och det säger en del. Bortom en tunn blå linje längs kanten är färgen tråkig, subtil och diskret, och även om drakeemblemet fortfarande finns, är det lättare att missa än tidigare. Här talar vi om en 15-tums bärbar dator på 1,6 kg, som är 15,9 mm tunn i aluminium, som fortfarande känns som en metallbit. Det finns inget att klaga på.

Detta är en annons:

Så den är bara lite tjockare än den genomsnittliga 15-tums ultrabooken, men när det gäller ingångar är den mycket bättre utrustad med PS63, eftersom den är utrustad med tre USB 3.1, HDMI, en miniSD-kortläsare och en Qualcomm Snapcharge USB -C port. Inte illa. Men MSI använder fortfarande DC-laddare, och här bör de byta till Thunderbolt när det är möjligt, och det är det. Emellertid är själva tegelstenen bara en tredjedel av den genomsnittliga MSI-laddaren, och vi uppskattar det.
<Bild>
På insidan fortsätter samma kvalitetskänsla med ett utsökt dedikerat chiclet-tangentbord, som inte har alla knappar man skulle vilja ha, men där motståndet och låg aktiveringspunkt kompenserar. Det är också bakgrundsbelyst. Det är emellertid den gigantiska styrplattan som imponerar mest, och den har lyfts direkt från GS75, men i ett mindre chassi. Det är förvånande att säga det, men just denna styrplatta är en av de bästa på marknaden - totalt sett. Detta gäller inte bara för spelanvändning utan även för produktivitet och multimediaproduktion. Kvaliteten är sublim, och på grund av sin storlek känns den mer tillgänglig oavsett hur du sitter med maskinen.

Själva skärmen är 1920x1080, och ja, här borde MSI erbjuda en 4K-kapacitet, men med 262 NITS är den stabil, och färgåtergivningen bra. Men här är det själva skärmkanten, eller panelens "ram" som imponerar, för där Razer inte kan våga sätta en enorm "haka" på Blade Stealth får du här hela panelen. Detta är något som alla konkurrenter bör titta närmare på, för även om vi inte helt når vår favorit, nämligen 3: 1-bildförhållandet, är vi nära.
<Bild>
I testenheten fanns ett Geforce GTX 1050TI-grafikkort i Max-Q-design, liksom en i7-8565U-processor, 16 GB RAM och en 512 GB NVMe SSD-hårddisk, vilket inte bara gör maskinen ganska lämplig för multimediaredigering, den kan användas för allt , också spel som inte kräver för mycket. Det är emellertid själva kombinationen av GPU och CPU som är smart här, eftersom man vanligtvis skulle para ett 1050TI-kort med en större 45W-processor, men istället har de valt en mindre, vilket minskar mängden kylning som krävs, och det förlänger också batteriets livslängd otroligt mycket.

Vi fick en GeekBench 4.0-poäng på 5012 på CPU, och en poäng på 75 040 på GPU, vilket placerar den mycket högre än konkurrenter som att köra MX150-kort eller Intel 620UHD, men du offrar verkligen ingenting för att välja PS63, eftersom bruset och kylningen kanske inte nödvändigtvis är större.
<Bild>
Och det är därför det är särskilt imponerande att MSI lovar hela 16 timmars batterilivslängd, och även om man bör vara omedelbart skeptisk till marknadsföring vart du än stöter på det, fick vi cirka 14,5 timmars batteritid med relativt blandad kontorsanvändning, vilket är flera timmar bättre än den närmaste konkurrenten, och det med komponenter som vid första anblicken bör använda mer kraft för att fungera optimalt.

Det är svårt att inte rekommendera PS63 som en bärbar dator till alla som vill göra allt med en dator. Ja, även om den här maskinen är mycket trevligare än andra MSI-modeller, är den fortfarande inte den vackraste 15 tums datorn på marknaden, och särskilt högtalarna bör förbättras i nästa omgång, men nu är den varken bullrig eller het, och lyckas ge 14 timmars batteritid utan att spara dina hästkrafter, då är det lätt för oss att säga, "bra jobbat MSI - fortsätt såhär!"

Detta är en annons:
MSI PS63 Modern
MSI PS63 Modern
MSI PS63 Modern
MSI PS63 Modern
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content