Svenska
Gamereactor
förhandstittar
MultiVersus

Multiversus

Vi har klämt lite på Warner Bros version av Super Smash och är förväntansfulla på att få se slutresultatet...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det var nog extremt få av oss som någon gång trodde att vi skulle få se Batman i samma spel som Tom & Jerry eller Arya Stark i samma spel som Shaggy från Scooby-Doo. Nu har det dock hänt. I Multiversus samlas mängder av karaktärer från Warner Bros för att slå varandra på plytet och låta dig upptäcka vem som är den starkaste av dem alla. Vi fick chansen att klämma lite på spelet nyligen och vi är nyfikna på att se mer av spelet.

Multiversus är, som du kanske redan förstått, en Super Smash-klon. Precis som det nyligen släppta Nickelodeon All-Star Brawl. Här kan du slåss som flera av dina älskade karaktärer från Warner Bros i olika miljöer såsom Batcave eller inuti en hemsökt herrgård. Under vår tid ihop med spelet fick vi chansen att bekanta oss med sex olika arenor, varav två av dessa var träningsrum som såg ut att vara skapade i ett hologram. Har man spelat mycket Super Smash i sina dagar, kommer man snabbt känna igen utformningen av arenorna med olika plattformar att antingen fly till eller anfalla ovanifrån. Genom trailers har vi redan fått se ett smakprov på arenor vi kan vänta oss att se där bland annat Themyscira, Wonder Womans hem, kommer att vara möjlig att slåss på.

MultiVersus
Så här ser det tillfälliga karaktärsgalleriet ut. Vilka hoppas du på att få se i framtiden?

Vi fick chansen att spela som Shaggy, Wonder Woman, Reindog, Jake, Harley Quinn, Steven Universe, Garnet, Arya Stark, Finn, Taz, Velma, Tom & Jerry, Bugs Bunny och Superman. Det finns alltså redan nu 15 karaktärer att välja mellan, och vi förmodar att Player First Games har för avsikt att expandera detta karaktärsgalleri rejält. Som man förväntar sig beter sig alla karaktärer helt annorlunda och ett fräscht koncept är att karaktärerna spelar olika roller. Reindog fungerar exempelvis som en stödjande karaktär, utmärkt för lagstrider, där han exempelvis kan attrahera sina lagkamrater när de håller på att falla till sin död. Batman är däremot en utmärkt grälmakare som kan åsamka stor skada mot fiender och Tom & Jerry är mer av magiker som kan dela på sig och göra kaos på arenan från varsitt håll. Arya Stark är dock en lönnmördare och kan exempelvis stjäla fiendernas ansikten och förklä sig till dem. Och slutligen har vi karaktärer som Superman, som är mer av en tank och kan stå emot mycket skada. Multiversus låter oss experimentera hejvilt och planerar man att spela i lag, kommer samarbete och taktik vara oerhört viktigt.

Detta är en annons:

Nintendos Super Smash Bros är ingen lätt konkurrent att rå sig på och ska vi vara ärliga har vi svårt att se att detta kommer toppa det senaste spelet i serien. Däremot har Nintendo aldrig varit särskilt stabila när det kommer till en stabil uppkoppling. Vi hade däremot inga problem att spela online i Multiversus och skulle beskriva det som en fläckfri upplevelse, utan några lagg som förstörde för oss och våra försök till combos. Multiversus spelas dessutom precis likadant som Super Smash där karaktärer har några grundläggande attacker men olika specialattacker som också varierar beroende på vilken riktning du håller styrspaken mot. Spellägena finns det däremot inte lika många av, utan det handlar om att slå varandra utanför arenan. Antingen på egen hand, eller i lag. Vi hoppas att det i framtiden kommer flera spellägen såsom bibehållande av ett föremål så länge som möjligt, utan att bli slagen.

MultiVersus
Multiversus är i nuvarande stund ett ganska så roligt fightingspel som vi är nyfikna på att få se mer av.

Det finns inte heller några tecken på någon kampanj att spela, men samtidigt kan man inte begära allt för mycket. Multiversus kommer trots allt vara ett helt gratis spel när det släpps och då får man vara mer än nöjd med gedigen fighting och av det vi hittills har sett, är Multiverse en trevlig upplevelse som definitivt kommer att underhålla oss. Frågan är bara hur länge det kommer att fortsätta vara tilltalande. Mycket hänger på om Player First Games är benägna att fortsätta uppdatera spelet med mer innehåll. Vi kan dock konstatera att vi redan är mer imponerade än vi var av Nickelodeon All-Star Brawl. Nu håller vi tummarna för att karaktärer som Scooby-Doo, Dexter, Fred Flintstone, Harry Potter, The Mask och många fler karaktärer adderas för att göra detta till ett sagolikt fightingspel i sann multiuniversum-anda.

Relaterade texter

MultiVersus - betaScore

MultiVersus - beta

RECENSION. Skrivet av Henric Pettersson

Shaggy, Superman, Arya Stark och Lebron James har alla slängts in i ett och samma fightingspel och vi har satt betyg...Loading next content