Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Nacon Revolution 5 Pro

Franska tillbehörsgiganten Nacon dunkar nästa vecka ut sin dyraste handkontroll någonsin och Hegevall har tafsat på den...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Sony Dualsense Edge har växt ihop med mina händer, känns det som. Den handkontrollen gör allt jag kräver och lite (eller mycket) till och rent ergonomiskt anser jag den vara bäst, genom alla tider. Hur ska något kunna tävla med den? Hur ska en annan handkontroll kunna vinna över mig och mina händer när Edge under det senaste året mest troligt blivit en vital del av mitt DNA?

HQ

Med Revolution 5 Pro har franska tillbehörsjätten Nacon verkligen tagit i från tårna. Detta är en seriös kandidat till den bästa PS5-handkontrollen du kan köpa och springer i mångt och mycket cirklar runt framförallt Scufs överdrivet kostsamma alternativ. Grunddesignen är en slags mix mellan Xbox Controller till Xbox One och Dualsense med bra bredd (från PS5-dosan) och storlek, asymmetriska styrspakar och Xbox-doftande avtryckare. Den går att använda till både PC och PS5 och till skillnad från Dualsense Edge huserar denna handkontroll Hall-sensorer båda i styrspakarna samt avtryckarna vilket innebär att "stick drift" är ett absolut icke-problem.

Nacon Revolution 5 Pro
Designen är fantastisk och storleken väl tilltagen för oss med lite störra händer.

Trigger-knapparna går att ställa i tre olika lägen beroende på hur mycket "travel" man vill ha i dessa. Långa tryck anser jag fungerar absolut bäst i exempelvis Gran Turismo 7 eller EA sports WRC medan det kortaste "klicket" fungerar bäst för mig i Call of Duty: Warzone samt Fortnite, då jag vill vill minimera tiden som det tar för mig att pressa ned avtryckaren och börja skjuta. Det medföljer olika höjd på styrspakarna och du kan välja mellan konkav- eller konvex tumyta beroende på tycka och smak. Det medföljer dessutom två olika styrkors varav det ena är optimerat för fightingspel och det andra för allting annat. Att skifta knappar är busenkelt och kvaliteten på infästningar och material, är absolut strålande.

Nacon Revolution 5 Pro
Materialvalen är otroligt bra och direkt ur kartong känns detta som en riktig premium-dosa.
Detta är en annons:

Det går att använda Revolution 5 Pro trådlöst via Bluetooth eller trådbundet med en tre meter lång, tygklädd USB-kabel som medföljer och jag har fått ut cirka 11 timmar per laddning ur denna dosa då jag använt den trådlöst. Det är mer än dubbelt så mycket batteri jämfört med Dualsense Edge och såklart godkänt men långt, långt ifrån de 30+ timmarna som bland annat Xbox Elite Controller 2 mäktar med. Jag föredrar förvisso alltid att använda dessa pro-dosor med sladden inkopplad eftersom jag vill minimera mängden lagg och säkerställa den snabbaste kommunikationen mellan handkontrollen och min PS5:a som möjligt. Alltid.

Nacon Revolution 5 Pro
Det medföljer sex stycken olika vikter (små, gulliga mikrohantlar) som du kan stoppa in på baksidan av vingarna för att göra handkontrollen tyngre. Jag föredrar maxvikten.

Det enskilt största minuset här och något som är viktigt för mig att ta upp är att denna handkontroll inte skakar om du använder den till PS5 eftersom Sony har ensamrätt på den funktionen. Den skakar inte, alls. Det finns inga vanliga vibrationer här, ingen haptisk feedback och inga adaptiva triggers som ger haptisk feedback beroende på olika funktioner i olika spel. Ingenting. Och det är synd, verkligen synd. Hade Revolution 5 Pro gett samma underbara haptiska feedback som Dualsense Edge hade detta tametusan varit den bästa handkontrollen på marknaden (till Playstation 5). Det finns dock rumble i denna dosa och om du kör den till PS4 eller till din PC kan du alltså ta del av detta.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Otroligt bra design med superb ergonomi, lysande materialval, bra inställningsmöjligheter, premiumkänsla rakt igenom, Hall-sensorer i spakar och trigges
-
Snordyr, innehåller ingen rumble-funktion eller haptisk feedback när du använder den till PS5
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

7
Nacon Revolution 5 Pro

Nacon Revolution 5 Pro

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Franska tillbehörsgiganten Nacon dunkar nästa vecka ut sin dyraste handkontroll någonsin och Hegevall har tafsat på den...Loading next content