Svenska
Gamereactor
nyheter

Nedlagda PS2-spelet Daredevil: The Man Without Fear är spelbart nu, 20 år senare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Året var 2003 och spelet Daredevil: The Man Without Fear var under utveckling av 5,000 Ft. Studios innan det plötsligt blev nedlagt. Nu 20 år senare har spelet dykt upp i händerna hos den spelbevarande gruppen Hidden Palace som lyckats släppa en spelbar version. Här kan du kika in en liten videosnutt!

Spelet kommer tydligen från en anonym utvecklare som jobbat för studion 5,000 Ft. Och för den som skulle vilja lägga vantarna på spelet ska det tilläggas att spelet är fullproppat med buggar, allt från att man kan fastna bakom väggar till att hela spelet kraschar efter första kapitlet. Fortfarande sugen? Så vad var då orsaken till att spelet blev nerlagt för 20 år sedan? Projektet involverade stora viljor mellan både Sony och Marvel som inte riktigt kom överens.

Sony på sin sida ville ha en stor öppen värld medans Marvel ville ha det mer likt den kommande Daredevil-filmen som skulle släppas. Mer problem dök upp längre in i utvecklingen då utvecklarna vill adaptera spelet med den då populära Renderware Engine men efter att ha stött på ännu mer problem på vägen beslutades det för att stryka den öppna världen och låta spelet bli en mer linjär upplevelse. De sista spikarna i kistan blev dock när utvecklarna missade den första sagda releasen som skulle vara i februari 2003 och senare även nästa releaseförsök samma sommar. Efter detta begravdes spelet i tystnad och det är då idag 20 år senare som det nu grävts upp för att se dagens ljus igen.

Nedlagda PS2-spelet Daredevil: The Man Without Fear är spelbart nu, 20 år senare
Kanske Daredevil skulle må bra av att åka på spa med Insomniac Games?

källaLoading next content