Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Need for Speed: The Run

Need for Speed: The Run

EA Black Box prövar något nytt när man slänger en story och en road trip på Need for Speed. Kommer det att bli en rafflande åktur genom ett ursnyggt USA eller en tramsig kompott av håglösa storyambitioner?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det finns ungefär lika många Need for Speed som bilar i en Ahlgrens-påse. Varför ska jag bry mig om The Run?
Därför att denna godisbil har en annan färg och smak än de vi är vana med. I Need for Speed: The Run har Black Box och EA tagit ut svängarna en hel del och valt att rama in bilkörandet med ett starkare narrativ och karaktärer. Konceptet bygger på en illegal vansinnesresa på fyra hjul mellan USA:s väst- och östkust. Vi börjar i San Francisco och tar sikte på New York. Däremellan får vi bränna gummi i Las Vegas, Denver, Detroit och många fler ställen.

Så det blir lite som en road movie?
Exakt. I trailern har vi sett prov på ett mer fokuserat narrativ där vi får dela huvudpersonens plågor. Mellansekvenser sätter igång nya uppdrag, som till exempel att ta sig ur staden på ett visst antal minuter medan polishelikoptrar pepprar en i bilröven.

Need for Speed: The Run
Det vankas många nattliga och därmed extra farliga körningar i din bilutflykt från USA:s väst- till östkust.

Jag hörde något om quick time events och blev lite skeptisk.
Det stämmer, i Need for Speed: The Run kommer vår förare inte bara att hålla sig bakom en ratt och på en väg. I de gameplay-sekvenser vi sett har vi blivit rammade av en annan bil, slungad ur kärran och blivit tvungna att ta till flykten till fots. En löptur genom en byggnad och ett Quick Time Event-hopp från ett tak har slutat i - om man tryckt på rätt knappar vid rätt tillfälle - en landning i en brandtrappräcke och sedan container. Allt medans polisbilar och helikoptrar skoningslöst jagat oss. Det återstår att se om dessa inslag kommer att höja vår puls på grund av lycka eller ilska.

Detta är en annons:

Vilka har mekat ihop det här liret då?
Denna gång är det EA Black Box som står för utvecklingen. Senast de var i farten gav de oss Need for Speed World och innan dess släppte man Undercover och Pro Street. Need for Speed-spel har man gjort sedan 2002, då Need for Speed: Hot Pursuit 2 släpptes, och vi har satt allt från ljumma till stekheta betyg på titlarna.

Need for Speed: The Run
Ser du någon bil i denna bild? Nej, inte vi heller. I Need for Speed: The Run ska EA Black Box även skapa ett hastighetsbehov till fots.

Blir'e nå' schnyggt då?
Need for Speed: The Run kommer mycket troligt att bli ett visuellt tilltalande automobilspel, ja. De senaste Shift-spelen har tekniskt varit riktigt tjusiga och The Run ser ut att bli strået vassare. Black Box har tagit hjälp av svenska Dice och deras Frostbite 2.0-grafikmotor, som för första gången använts i något annat än ett actionspel. I nattbanan där vi flyr från maffian och polisen i Chicago har vi sett prov på grafiken, och det är en hel del som imponerar. Ljuseffekterna från otaliga gatulampor ser trovärdigt ut, de regnvåta vägarna likaså, att köra under en tågbro är läckert och att se sömlösa övergångar mellan körning och mellansekvens (om det inte bara var en trailereffekt, vill säga) kommer att bli effektfullt.

Online? Split screen? Andra funktioner?
Där vet vi tyvärr inte så mycket mer om Need for Speed: The Run. Förutom ett pressmeddelande och ett par tidiga trailers är informationen noll, men du kan räkna med att vi får ett onlineläge - om än inte lika centralt som det i Need for Speed: Hot Pursuit. Need for Speed: The Run kommer även stödja Autolog på samma sätt som i föregångaren Need for Speed: Hot Pursuit.

Detta är en annons:

Jag håller utkik efter det här spelet.
Det gör du rätt i. Detta kan sluta hur som helst, men fixar Black Box både fartkänsla och roliga uppdrag, och de mer experimentella delarna, kan detta bli en frisk fläkt för hela Need for Speed-franschisen.

Need for Speed: The Run
Du är inte direkt på lagens sida i Need for Speed: The Run.
Need for Speed: The Run
Need for Speed: The Run
Need for Speed: The Run
Need for Speed: The Run
Need for Speed: The Run
Need for Speed: The Run
Need for Speed: The Run
Need for Speed: The Run
Need for Speed: The Run
Need for Speed: The Run
Need for Speed: The Run
Need for Speed: The Run

Relaterade texter

Need for Speed: The RunScore

Need for Speed: The Run

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Platt fall för Black Box ambitiösa landsvägsracer eller snäppet bättre än Hot Pursuit? Petter har satt betyg...

9
Need for Speed: The Run

Need for Speed: The Run

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Jonas Elfving

Jonas "Sladd" Elfving tog sig till ett Need for Speed: The Run-event och analayserade storyläget, multiplayer, quick time events och förrädiska höstbanor. Har Black Box en hit på gång?Loading next content